İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Sabırlı Olmamız Lazım

Sabırlı Olmamız Lazım

Ligin son maçında son dakika golüyle yenilmemizin ardından ister istemez Konya kamuoyunda tedirginlik üst safhaya çıkmış bulunmakta. Devre arasına girdiğimiz Ocak ayı itibari ile Konyaspor ‘un kamp programı da geçen hafta itibari ile bitmiş oldu. Ocak ayı transfer döneminin açılması ile birlikte forvet hattına sadece bir oyuncu alan Konyaspor ileriki günlerde büyük ihtimalle teknik heyetin eksik gördüğü yerlere takviye yapılacaktır.

***

Malum devre arasında oyuncu fiyatlarının da yüksek olmasından dolayı yönetim yavaş hareket etmektedir. Bana göre buda doğru bir karar düşüncesindeyim. Çünkü takımların takviye ihtiyacını bilen oyuncular ve kulüpler fiyatları yüksekten açıyorlar. Geçen hafta federasyonun belirlemiş olduğu harcama limitlerine bakılırsa o kadar yüksek bir oyuncu alamayacağımız açıkça görülmektedir. Buda Konyaspor ’un ve diğer kulüplerin ellerini kollarını bağlamaktadırlar. Ama doğru bir karar olarak gözükmektedir. Nedenine gelecek olursak kulüpleri yöneten yöneticiler zamanında çok karşılaşmıştık babalarının malı gibi kulüpleri borç batağına sokup koyup gitmişlerdir. Bunun bir çok örneklerini görebiliriz. En basitinden amatör lige kadar düşen köklü kulüpler olmuştur. Bundan dolayı da aynı akıbete düşmemek için doğru transfer ve uygun bütçeyle transfer etmek şarttır.

***

Her zaman dediğimiz gibi alt yapıya büyük önem vermek zorundayız. Bunun meyvelerini toplayan bir çok kulüp olmuştur. Ama bizler napıyoruz yaşı otuzu ya da otuz beşi geçmiş oyuncuları avrupadan toplayıp getiriyoruz. Aynı bizim liglerdeki üç büyük kulüplerden örnek verebiliriz. Sezonun ikinci yarısı Ankaragücü ile başlayacağımız zor bir fikstür bizi beklemekte. Büyük ihtimalle de alınacak oyuncular ya Galatasaray ya da Antalya maçlarına yetiştirilecek diye umut ediyorum. Daha da oyuncu alımı gecikirse sıkıntı büyük olur gibi gözüküyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR