Ali Çelik

Ali Çelik

Sanayimiz kan ağlıyor…

Sanayimiz kan ağlıyor…

“İşten çıkartmalar başladı”, “sanayici önünü göremiyor”, “işler çok bozuk” gibi lafları hemen hemen herkesten duyar olduk.

15 Temmuz’da yapılan hain kalkışmanın etkileri yavaş yavaş günyüzüne çıkıyor. Özellikle Konya sanayisi bu noktada ciddi sıkıntı çekiyor. Buna asılsız ihbarlar da eklenince kriz gittikçe büyüyor. Rakibini, sevmediği komşusunu ya da algı yanılması olsun diye sağa sola çamur atanları hesaba katarsak Konya sanayisinin tamamı fişlenmiş durumda diyebiliriz.

Bu noktada devletimizin ince eleyip sık dokuması lazım. Bu çok yazıldı söylendi, ama hâlâ bu noktadan muzdarip birçok sanayicimiz var. Bu durum ister istemez iş kaybına o da işci çıkarılmasına sebep oluyor. FETÖ’nün yaptığı hain kalkışma ile kötüye giden sanayimiz, zorlu kış şartlarıyla bir darbe daha yemiş ve dibe vurmuştur. Kredi olanaklarını kısan bankalar cabası.

16 Nisan olarak belirlenen referandum tarihinden önce muhakkak sanayinin bu kötü gidişatına “dur” denmeli. Sanayicinin yaraları sarılıp acil müdahale edilmeli. İçlerinde FETÖ’cü diye tabir ettiğimiz terör örgütü üyesi ya da senpatizanı varsa ayıklanmalı elbette ama bunun yanında her ihbar incelikle değerlendirilmeli, asılsız olup olmadığı iyice araştırılmadan o firmaya hemen fatura kesilmemelidir.

BİTMEYEN YOLLAR…

Geçen gün bir arabanın arkasında şu yazıyı gördüm

(Sevdamız Beyşehir Yolu çalışması gibi süresiz olsun) güldük belki ama güzel şehrimizin yolları geldi aklıma. Ankara yolu hariç hangi duble yolumuz tam olarak bitmiş sizlere soruyorum. Beyşehir Yolu ortada, Afyon Yolu sürekli bir tadilat içerisinde. En ufak karda Antalya üzerinden gelen araçlar yol kapalı olduğu için Isparta oradan da olmadı Seydişehir yolundan giriş yapıyorlar. Saatlerce yol gitmek zorunda olan biz veya bize gelmek isteyen misafirlerimiz. Hal böyle olunca sevdamızın uzun, yollarımızın yapımı kısa olması dileklerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Çelik Arşivi
SON YAZILAR