Uğur Özteke

Uğur Özteke

“Şehri bırak siyaset yaz!...”

“Şehri bırak siyaset yaz!...”

Allah sizi inandırsın ben de çok iyi biliyorum ki, bugünlerde doğru yanlış fark etmiyor siyaset yazmak prim yapar, yapıyor da. Hele hele AK Partili ile ilgili her duyum yazısı bile çok iyi tıklanır.

Ve dün öğle saatlerinde benden yaş olarak küçük ama Konya yönetiminin 20 yıldır içinde bulunan bir dostum ile karşılaştık. Ayaküstü bana ilk dediği şey “Abi bırak şu şehir meselelerini de Allah aşkına siyaset yazsana. Biz bu günlerde senden siyasi değerlendirmeler bekliyoruz”…

Oysa dün öğlene kadar önce bir Belediye başkanımız ile güne başlamıştık. Başkanımız ile sade kahve ardından çay faslı ile yaklaşık olarak iki saat sadece Konya ve Türkiye’yi dolayısıyla “Yeni Konya”yı konuşmuştuk. Öğle yemeğinde ise tesadüfen bu dönem seçilmesine kesin gözü ile baktığım bir Kürt kökenli vekilimiz ile birlikte idik. Tabii ki bir saat yine siyaseti konuşmuştuk.

Ama inanın bu kadar çok ve özel siyasi değerlendirmeleri kamuoyu ile paylaşmayı ben gazetecilik olarak görmüyorum.

Neyse madem bu kadar siyasi yazı yazmamız isteniyor, hadi o zaman yazalım.

Önce CHP’yi kutlarım. Bugün itibari ile CHP’nin en kötü döneminde bile Konya için bir vekili garanti. Ama CHP’nin vekillik için sandığa gitmesi ve mesela Konya için sandıktan çıkanların vekillik sırasına saygı gösterilecek olması CHP’yi yerel demokrasi adına AK Parti ve MHP’den bir adım öne geçmesini sağlamıştır. Ve bu sandık işe CHP’lileri 7’den 77’ye heyecanlandırıp gaza getirmiştir. CHP tabanında bu günlerde inanılmaz bir kıpraşma var.

MHP’ye gelince. MHP vekillik tespitindeki uygulaması ile yerel demokrasi yarışında AK Parti ve CHP’nin gerisinde kalmıştır. Tüm partililer kendi partileri için sandığa gidip, kendi adaylarını kendilerini belirlemek istiyor. Ama ne yazık ki Ankara bu konuda asla geri adım atmıyor.

Durum böyle olunca da MHP’de hâlâ Faruk Bal endişesi var. Faruk Bey, Konya’dan gösterilmez ise bugün itibari ile MHP de iki vekil çıkartacak mevcut oya sahip. Bu konuda bu kadar açık yazıyoruz. Kimse yanlış anlamasın. Bizim şahsi olarak Faruk Bey ile gazeteci-politikacı ilişkimizde en ufak bir durum dahası limonilik bile yok. Ama bu durum MHP’lilerin yüksek sesle söyleyemediği bir gerçek.  

Tabii bütün bu değerlendirmeler bugün için geçerli. Siyasette 24 saat ne kadar önemli ise seçime kadar da Türkiye’deki bu sular daha çooook değişir.

Peki, CHP 1, MHP 2 vekil çıkartacak da Başbakan Davutoğlu’nun liderliğinde AK Parti Konya’da ivme kazanamayacak mı?

Partililer bize kızmasın ama önce tarafsız ve objektif olarak çevrenize şöyle bir bakın. AK Parti’nin teşkilatlarında Başbakanı Davutoğlu ile seçime girecek partide, hiçbir hareketlilik ya da canlılık hadi şöyle demek daha doğru olacak bir heyecan görebiliyor musunuz?

Yoksa sizde illa ki 7 Nisan mı diyorsunuz?

Bir Başbakan’ın, Türkiye’nin hocasının şehri böyle mi olur?

Olur diyenleri, görüyorum diyenleri ayakta alkışlıyorum.          

Tabii HDP’yi hiç yazmadık.

Konya’da Cihanbeyli-Kulu hattında hatta şehir merkezinde belli ve asla değişmeyen bir HDP oyu var. AK Partinin aday adaylarına göre bu oylar ya yine AK Parti’de kalır ya da HDP’ye döner.

Bu oylar asla CHP ve MHP’ye gitmez.

Yani HDP barajı aşardı aşamazdı işine girmeden altını çizerek bir kez daha diyoruz ki mevcut HDP oylarının en az yüzde 20’lik kesimi AK Parti’nin aday adaylarına göre şekillenir.

MHP ve CHP’de vekil sayısını artırmasa bile oy oranını artırmada da AK Parti’nin Ereğli-Karapınar, Seydişehir-Beyşehir ve Cihanbeyli-Kulu bölge vekillerinin çok büyük rolü olacaktır.

Durduk yerde siz okurlarımızın ve dostlarımızın ısrarı ile yine bir siyasi yazı yazmak zorunda kaldık. İnşallah beğenmişsinizdir?

Partililer açısından ise bir kusur etmiş isek af ola.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Gözyaşı bile gelecek adına gülümseyebilmek için hazırlık yaparmış.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bebekli, çocuklu bayanlarımız istedikleri yerden gelen arabaların önüne doğru yola atlamadıkları zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR