Hasan Durucan

Hasan Durucan

SELÇUKLU FOTOFEST'İN PERDESİ ARALANIYOR

SELÇUKLU FOTOFEST'İN PERDESİ ARALANIYOR

Gün geçtikçe hızla ilerleyen teknolojiyi kovalayan insanoğlu, bu koşuşturma esnasında da dijitalleşmenin nimetlerini iyi kullanırsa üretmenin hazzını yaşıyor. Her daim tekrar ederim ki üretmek insana fazlasıyla huzur veriyor. Bu üretim, tekstil atölyelerinde konfeksiyon üzerine olabileceği gibi tarlada çiftçinin yetiştirdiği mahsul de olabilir. Kalemini mürekkep ile buluşturan bir yazarın piyasaya sürdüğü bir kitap olabileceği gibi ülkemizi karış karış gezerken kadraja alan bir fotoğrafçı da olabilir. Üretmenin verebileceği keyfi tahmin etmiş olmalıyım ki küçük yaşlardan beri ilgili olduğum fotoğrafa, bundan yaklaşık on yıl önce; 2009 yılında aldığım teorik ve uygulamalı eğitimle daha alakalı olmaya başladım. Bende ki bu alaka, belki de profesyonel bir ruhla yapılan amatör bir tutkudur. Tutku diyorum çünkü; fotoğraf yaşamımın neredeyse her alanına hükmetmiş durumda. Dünyaya bir vizörden açılabilmek, bendeki var olan tüm bakış açısını da değiştirdi. Görmek ve bunu anlamlandırabilmenin en haz verici halini yaşatabiliyor bazen. Birçok kelimenin kifayetsiz kaldığı durumda doğru ve yerinde kullanılan tek bir kadraj çoğu zaman sayfalarını karıştırdığımız birçok kitabın da önüne geçebiliyor. Makineyi elime almadan önce, ışığın bu kadar değerli olduğunu bilemezdim mesela. Veya her gün inip çıkarken kullandığım apartman merdiveninin kaç adet olduğunun farkına varamazdım. Olmadı diye aynı kadraj üzerinde defalarca deklanşöre basıp dakikalarca vakit geçirirken sabredeceğimi düşünemezdim ya da o “an”ı yakalamak uğruna gözlerimi bu kadar karartabileceğim aklımın ucuna gelmezdi. Bir tebessümün insana kattığı güzelliği yahut kış günü ellerin soğuktan buz kesilse bile kardan bu kadar zevk alabileceğimi bilmezmişim. Ve aslında fotoğraf sanat diye bilinir. Bence fotoğraf sanatın da ötesinde yerine göre matematik, tarih, felsefe ve hatta sosyolojidir. Tüm bunların dışında sabırdır, heyecandır, mutluluktur, paylaşmaktır, kardeşliktir ve tutkudur; bir yaşam biçimidir.

******

Tüm bunlara destek olan, sanata ve sanatçıya değer veren Selçuklu Belediyesi ile UFSD yani Uluslararası Fotoğraf Sanatı Derneği el ele vererek sadece fotoğraf adına fotoğrafa gönül vermiş tüm fotoğraf severleri düzenlediği festival ile araya getiriyor. Ve bu ilk olmuyor. 2015 yılında tertip edilen organizasyona fotoğraf gösterisi ile katılma imkanı bulurken bu yıl ki festivalde düzenlenen sergiye de Selçuklu ilçesi içerisinde çekilmiş iki adet fotoğrafla destek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 50 adet fotoğraf ve 15 adet gösteri ile benim gibi bu mutluluğu yaşayan tüm arkadaşları da kutluyorum. Başta Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Pekyatırmacı ve Selçuklu Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Sayın Ali Düz beyefendiye, UFSD başkanı sayın hocam Reha Bilir ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Farklı bir hafta sonu yaşamak isteyen tüm sanatseverler organizasyona davetlimizdir. Güzel organizasyonlarda tekrardan buluşmak ümidiyle; hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR