Dünya standartlarında üretim yapıyoruz

Pandemi döneminden dolayı geçen sene yüzde 15’lik bir büyüme yakaladıklarını aktaran Mevlüt Doğan, ‘Üretim tesislerimizde dünya standartlarında üretim yapıyoruz’ dedi.

Kalite ve müşteri memnuniyeti ilkesinden asla ödün vermeden üretimine aralıksız devam eden Sena Altınyıldız Gıda, Alman ve Belçika gibi Avrupa ülkelerine de ihracat yaparak yurtdışı pazarında adından sıkça bahsettiriyor. Pandemi döneminden dolayı geçen sene yüzde 15’lik bir büyüme yakaladıklarını aktaran Mevlüt Doğan, ‘Üretim tesislerimizde dünya standartlarında üretim yapıyoruz’ dedi.

Un, irmik, nişasta gibi ürünlerin 300 metrekarelik bir alanda üretimine başlayan ve 1992 yılında kurulan Sena Altınyıldız Gıda, kısa bir zaman sonra bin 500 metrekarelik alana taşınarak bakliyat sektöründe kendi ürünlerini üreterek piyasaya sundu. Üretimde kalite ve hijyenin her zaman öncelikleri olduğunu vurgulayan Sena Altınyıldız Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Doğan, “Zamanında sevkiyat ve tüketicide markamızın tercihi birinci önceliğimizdir. Ürünlerimiz kendi bölgesinde ve çevre illerde ısrarla talep edildi. Böylece bayilik oluşumuna gidildi. Üretim kapasitesini artırmak ve müşterimize daha iyi hizmet vermek için 7 bin 500 metrekare kapalı ve 5 bin metrekare açık olmak üzere toplamda 12 bin 500 metrekare olan daha yeni ve modern bir tesis kurduk” diye konuştu.

KALİTEMİZİ HER GEÇEN GÜN ARTIRIYORUZ

Bakliyat sektöründe sağladıkları kaliteli üretim ile kuruyemiş sektöründe de hizmet vermeye başlayan Sena Altınyıldız Gıda, eleme ve sorteksleme ünitelerini oluşturarak ürünlerin işlenmesini ve paketlenmesini en modern hale getirdi. Ürünlerin büyük bir bölümünü yurt içinde tüketicilere ulaştırdıklarının altını çizen Doğan, “Alman ve Belçika gibi Avrupa ülkelerine ihracat yaparak yurtdışı pazarında da kendimize yer bulduk. Üretim tesislerimizle dünya standartlarında üretim yapıyoruz. Tesislerimizde, hammaddelerin geliş aşamasından üretim ve sevkiyat aşamansa kadar olan tüm süreç kontrol ve test ediliyor. Yüksek standartlara sahip üretim tesislerimizi ve kalitemizi her geçen gün arttırıyoruz. Tüm ürünlerimizin kontrolü gıda mühendislerimiz tarafından yapılmakta ve evlerinize en sağlıklı koşullar altında ulaştırılmaktadır” şeklinde konuştu.

YÜZDE 15’LİK BÜYÜME GERÇEKLEŞTİRDİK

Orta Anadolu Bölgesi’nde birçok bayilerinin bulunduğuna değinen Doğan, “Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Kayseri, Afyonkarahisar ve Kütahya’da bayilik sistemiyle çalışıyoruz. Konya’mızın adını yurtdışında da duyurmak için çalışmalarımız mevcut. Belçika ve Almanya gibi Avrupa ülkelerine ihracatımızı gerçekleştiriyoruz. Pandemiden dolayı geçen seneki büyüme hedefimizi aştık. Yaklaşık yüzde 15 gibi bir büyüme gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

YÜZDE YÜZ YERLİ ÜRÜN KULLANIYORUZ

Konya bölgesinde üretilen fasulye ve nohut gibi ürünleri tercih ettiklerini vurgulayan Doğan, “Kendi eleme sistemimizle ürünlerimizi paketliyoruz. Pirinci Edirne, mercimeği Gaziantep ve Şanlıurfa bölgesinden temin ediyoruz. Yani her ürünü kendi bölgesinden temin etmeye özen gösteriyoruz. Bu bağlamda da yüzde yüz yerli ürün kullanıyoruz. Ayrıca müşteri odaklı çalışarak tüketiciyi kendimiz gibi görerek ürünlerimizi hazırlarız. Bu da beraberinde kaliteyi getiriyor. Kendi mutfağımıza girmeyecek ürün üretmiyoruz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri