Hasan Durucan

Hasan Durucan

ŞİMDİ SINAV VAKTİ

ŞİMDİ SINAV VAKTİ

Gün geçmiyor ki Konyaspor'da sular durulsun. Başarılı hatta muhteşem geçen birkaç sezonun ardından önce Türkiye Kupası'nı ardından da Süper Kupa'yı müzemize götürme başarısı sergileyerek bazı ilklere de imza attık. İşte tam bu noktadan sonra irili ufaklı sorunlar kendini göstermeye başladı.

Türkiye Kupası'nda bir maç, ardından Süper Kupa'da beş maç tribün kapatma cezası ile karşı karşıya kaldık ve cezayı şehir olarak çekiyoruz. Ahmet Şan isminin terör örgütüyle anılmasının ardından gelen istifa ve gündemle yaşanan birçok sorun artık tedbir alınmazsa takıma ciddi zararlar verecek pozisyon içerisine girdi.

Ne acıdır ki malzemecisinden futbolcusuna, yönetiminden taraftarına hatta basın mensubuna kadar camianın sağlıklı bir psikolojisi olduğunu düşünmüyorum. Malum millet olarak konu siyaset, tarım, sağlık ve futbol olunca herkesin söyleyecek bir sözü oluyor. Uzman olmamıza gerek yok, iyisiyle kötüsüyle illa bir stratejimiz vardır.

Aykut Kocaman efsanesinden sonra yönetimin Mustafa Reşit Akçay ile sözleşme imzalamasına içi sinmeyen azınlık bir kitlenin içerisinde yer alıyordum. Çünkü kısa bir süreç içerisinde takım iskeleti dahil birçok şeyi değiştirip farklı bir yapıya bürünmek kolay olmayacaktı ve bunu Mustafa Reşit Akçay'ın çözebileceğine, altından kalkabileceğine yönelik inancım zayıftı.

Buna rağmen hocaya, teknik heyete yapılan bazı eleştiri ve tepkilerin erken hatta yersiz olduğunu düşünüyorum. Öyle ki bu sezon yine üç kulvarda yarışacağız. Taraftar açısından görsel şenlik gibi görülse de madalyonun diğer tarafı için bu durum tamamen ıstıraba dönüşebilir. Sakin ve serinkanlı olmalıyız. Sabretmeyi öğrenmeliyiz.

Günlük başarı veya başarısızlıklara kontrolsüz tepki verirsek yolun sonunu göremeden dağılırız. Oysaki biz ne zaman birlik olduysak o zaman kazandık.

**

Dile getirmeden edemeyeceğim. Bir eleştiri yapmadan önce on kez düşünmeliyiz. Herkes her zaman iyi olacak diye de bir şey yok. Sonuçta beşer şaşar canlılarız. Üzülüyorum ki şimdi de Ömer Ali Şahiner üzerinden bazı yersiz tepkiler bazı kişiler tarafından sürekli yapılmaya başlandı.

Aykut Kocaman'ın birçok alanda oynatıp banko kadroda yer verdiği oyuncu Mustafa Reşit Akçay'ın da şimdilik gözdesi oldu. Şimdilik diyorum çünkü bu anlamsız tepki devam ederse oyuncunun da gerçekten psikolojisini etkileyebiliriz. Altyapıdan bu güne kadar bu seviyede kaç oyuncu çıkardık da Şahiner'i beğenmiyoruz. Üç maçta bariz iki gol pozisyonunu harcayınca bir adamı karalamak bu kadar kolay olmamalıdır. Elbette bu pozisyonlara girecek, bazen atıp bazen kaçıracak. Bu futbolun doğasında var.

Nerde neyi nasıl konuşacağınıza dikkat etmezsek anca avucumuzu yalarız. Ali Çamdalı mı? An itibariyle olayın aslı astarını kulaktan duyma sözlerle biliyorum. Kesin olarak bilmediğimiz noktada yorum yaparsak yanlışa düşebiliriz. Fakat kesin olarak bildiğim bir şey var ki bu sorunun biran önce çözüme kavuşturulup ele güne karşı laf düşürülmemesi gerekir

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR