İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Sırada ki Gelsin…

Sırada ki Gelsin…

Daha önceleri milli maç arasından gelişlerde sıkıntı yaşayan Konyaspor bu geleneğini bu maçla bozmuş oldu.

Konya’ya yedi oyuncusundan eksik gelen Kasımpaşa kadro kurmakta zorlandığı bir maçta ilk yarı Konyaspor’dan daha etkili gözüküyordu. Bizde de oynayan üç as oyuncumuz kadroda yer alamayınca maçın nasıl başlayıp nasıl biteceğini ön göremezlik oluşturuyordu. En büyük eksiğimiz Sehic’in olmamasıydı. İki yıla yakın bir süre maçlarda oynamayan yedek kalecimiz Eray kafalarda soru işareti bırakıyordu. Fakat kaleciye pek pozisyon düşmemesi bizim adımıza sevindirici oldu.

Milli maç arasına girmeden deplasman da hem de ligin lideri olan Fenerbahçe’den iyi bir oyunla sahadan galip gelen Konyaspor bu galibiyetin devamını istiyordu. Milli maç dönüşleri her zaman Konyaspor’a yaramamıştı. Fakat ilk yarsını es geçersek ikinci yarı hocanın oyuna müdahale etmesiyle farklı bir Konyaspor izlemiş olduk. Ne yaptığını bilen oyuncuların nerde durmasını öğrenen bir takım vardı sahada. Ligde almış olduğu üç galibiyetin de İstanbul takımlarından almış olması artı bir parantes açılması gerekiyor.

Kasımpaşa maçında sakatlıktan dönen Uğur ve Ahmet Çalık’ın yedek olarak başlaması defansını bozmayan bir İsmail Kartal gördük. Önümüzdeki maçta büyük olasılıkla Uğur Demirok’u oynatacağını düşünüyorum. Konyaspor bu önemli galibiyetle hem üst üste ikinci galibiyeti almış oldu hem de rakibinin beş haftalık galibiyetine dur demiş oldu ve ligdeki konumunu perçinledi. Bir önceki yazımda Kasımpaşa maçını aldığımız takdir de yukarıya doğru tırmanışımızın süreceğini belirtmiştim. Aynen bu şekilde devam eder ve bu senede ligde dört takım düşeceğini düşünürsek aşağı ile bağımızı bir an önce koparmamız lazım.

Şimdi sırada ligin tek namağlup takımı Alanya var. Bu ligin gerçekten iyi top oynayan özgüvenleri tavan yapmış bir takımla oynayacağız önümüzdeki hafta. Buradan sonuç ne çıkar bilemem ama ilkleri yaşatmayı seven bir Konyaspor olacağından umutluyum ve rakibine yenilgiyi yaşatacağını düşünüyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR