Mustafa Balkan

Mustafa Balkan

Siyasette taşlar yerinden oynayacak

Siyasette taşlar yerinden oynayacak

15 Temmuz 2016 tarihi Türkiye'nin darbeler tarihine bir "milat" olarak geçecektir.

"Türkiye'de darbeler devri bitmiştir" açıklamaları yaparak kamuoyunu yanıltmaya çalışanlar, milletin ve halkın uyanıklığı ve basireti karşısında inşallah utanmışlardır.

 

Bu darbe teşebbüsünde bir istihbarat zafiyeti yaşanmış mıdır?

Elbette yaşanmıştır.

Yaşanmamış, önceden haber alınmış olunsaydı daha tanklar yürümeden, uçaklar ve helikopterler havalanmadan ve Büyük Milletin Meclisi bombalanmadan, 161 şehit verilmeden oldukları yerde derdes edilirlerdi.

 

MİT, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Müdürlüğü istihbarat daireleri ne güne duruyor?

Bu zafiyet boşluğunu oluşturan bakanlar, yetkili merciler bakalım yerli yerlerinde durmaya devam edecekler mi?..

Darbe girişimi derin millet tarafından önlenmesine önlenmiştir ama, sonbahardaki sivil darbe teşebbüslerine karşı gerekli ve yeterli tedbirler acaba alınıyor mu?..

 

***

Hiç merak etmeyin.

Türk siyasetinde taşlar yeniden yerinden oynayacak.

Buna iktidar partisi de dahil.

Artık hiç bir şey 15 Temmuz 2016 Cuma tarihinden önceki gibi olmayacak.

 

***

Cumhurbaşkanlığı Sekreterini derdes ederek kimler kaçırmıştır?

Bu paralel örgüt saraya kadar nasıl sızmıştır?

Genelkurmay Başkanını nasıl, niçin, neden, ne şekilde ve kimler rehin almıştır?

15 Temmuz Cuma günü saat 22:00 sularında veya daha önceki saatlerde Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri karargahlarında neler yaşanmıştır?

Darbe teşebbüsünün perde arkasında nelerin olduğu mutlaka ortaya çıkartılmalı ve derin milletin de, en azından bilmeleri gereken kısmı hakkında bilgilendirilmeleri sağlanmalı. Başbakana ve İçişleri Bakanına darbe teşebbüsü hakkında gazeteciler tarafından sorulan sorular, “değerlendiriliyor, değerlendirilmeye devam ediliyor” gibi klişe sözlerle daha ne zamana kadar geçiştirilmeye devam edilecek?

 

MERAKLA BEKLİYORUM

FETÖ ve Paralel yapılanmanın merkez üslerinden olan Konya'da, adalet ve baro dahil belediyelerde yıllarca yuvalanan acaba kaç FETÖ'cü gözaltına alınacak?..
Kendilerine yapılacak operasyonları önlemek için demokrasi havarisi kesilerek açıklama yapanlar, bakalım kuyruklarını kurtarabilecekler mi? Bu FETÖ örgütü mensuplarıyla mücadele etmeyen korkaklar da yerlerinde sapasağlam tutulmaya devam edilecek mi?..
Allah'ın lâneti bunlarla mücadele etmeyenlerin de üzerine olsun mu?..
Yufka yüreklilerle çetin yollar aşılmaz.

 

SORULAR… SORULAR…

Şu suallerin cevabını da yetkililerden bekliyoruz.

“Devlet içinde devlet kurmasına yıllarca göz yumulan bu mel'un cemaatten boşalan kadrolar, “şimdilik” masum gözüken başka cemaatlere peşkeş çekilmeye devam edilecek midir, yoksa devlet ve kamu hayatında “ehliyet, liyâkat ve dürüstlük” ilkesi yeniden hatırlanacak mıdır?

Kendilerini ve karargâhlarını bile koruyacak dirâyet ve cesâreti olmayan yüksek komuta kademesi Ağustos Şûrası'nda kendiliklerinden emekliliklerini isteyecekler midir, yoksa hiç bir şey olmamış gibi işlerine devam mı edeceklerdir?”

 

AZİZİM DİYOR Kİ…

Türkiye 15 Temmuz’da çok büyük bir badire atlatmıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilerim.

Vatan size minnettardır.

Türkiye hızla hukukun üstünlüğünü, kuvvetler ayrılığı ilkesini bütün kurum ve kuralları ile yeniden tesis etmek zorunda. Yoksa maazallah bugünleri de arayacak hale geliriz!

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Balkan Arşivi
SON YAZILAR