Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

SİZ NİKÂH KIYDIRMASANIZ DA OLUR

SİZ NİKÂH KIYDIRMASANIZ DA OLUR

           Müftülere de nikâh kıyma yetkisi verildi ya, malum çevreler kıyameti koparıyor.

            Hükümet, müftülere değil de (af buyurun) genelev patronlarına nikâh kıyma yetkisi verseydi bu kadar tepki göstermezlerdi.

            “Sevişirim evlenmem, hamile kalırım doğurmam” diyen kokoşlar, işaret fişeğini görür görmez eylemlere başladılar.

            Malum çevreler, besmele çeksen laikliği işaret ediyorlar. Din ile devlet işinin birbirinden ayrılması olarak tarif edilen laiklik, bizde ne yazık ki “dinsizlik” olarak algılanıyor. Bunu da ülkemizde sadece CHP yapıyor.

            “Din terakkiye manidir. O halde kaldırılmalıdır” diyen bir partinin bu gün geldiği noktayı aslında hiç de yadırgamıyoruz. Çünkü maya çok önemlidir.

            Cumhuriyet kurulurken kendimiz kanun yapmadık. İşin kolayını seçtik. Medeni kanunu İsviçre’den aldık. Avrupa’da kilisede papazlar tarafından nikâh kıyılırken laikliğe hiçbir şey olmuyor, “Müftüler de nikâh kıyabilir” denilince laikliğe bir haller oluyor.

            Korkmaya gerek yok!

            Hiç kimse zorla Müslüman olmaz. Bu gönül işidir. Dil ile ikrar, kalp ile tastik gerekir. “Namazda gözü olmayanların, ezanda kulağı olmayacağını” biz zaten biliyoruz.

            Müftü de nikâh kıyınca laiklik elden gidiyor da, öldüğünüz zaman neden cenaze namazı kıldırıyorsunuz? Cenaze namazını da hocalar kıldırıyor. Öteki âleme “Laik” gidebilmeniz için vasiyet etmelisiniz. “Hoca, namazımı kıldırmasın” diye. Çünkü ahirette size hep laiklikten soracaklar. Dersinize iyi çalışın.

            Biz laikleri anlıyoruz. Onlar; din ile ilgili ne varsa aynı karede yer almak istemiyorlar. Ama bundan rahatsız olmayanları onlar neden anlamıyor? Dini hassasiyeti olanlar icabında müftüye nikâh kıydırsın, laikler de istediklerine kıydırabilir.

            Eşcinsellerin “Özgürlük”  yürüyüşüne  katılarak,  onlara destek olan CHP milletvekilleri biraz da inananlara destek olsalar ya.       Ama olmazlar. Eşcinsellere duydukları saygı ve muhabbeti inananlara çok görürler.

            Bu kafayla, bu millet size iktidarı teslim eder mi?

            Camileri ahır yaptınız. Kur’an öğrenmeyi yasakladınız. Ezanı aslına uygun okutmadınız.  Ne oldu? Başınız göğe mi erdi?

            Bu kafa Cahiliye dönemi kafası.

            Hesap günü çok yakın bilesiniz.

            Netice itibariyle:

            “Leküm diniküm veliyedin/Senin dinin sana, benim dinim bana”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR