Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

SN. VEKİLLER KEŞKE MECLİSE TEŞRİF ETSELERMİŞ!

SN. VEKİLLER KEŞKE MECLİSE TEŞRİF ETSELERMİŞ!

Efendim, çevre sorunları maalesef fazla; çevre bilincinin ise az olduğu bir ülkeyiz. Son zamanlarda bu duyarlılık artmış görünse de bence olaylara gene siyasi bakıyoruz. 11 milyon ağaç dikimi, Sıfır Atık projelerine bile siyasi yaklaşılıyor, ortak paydamız çevre değil maalesef.

Güncel tepki “Çevre Mevzuatı’na uyumunu tamamlamayan termik santrallerin bacalarına filtre takılması uygulamasının 2.5 yıl süreyle ertelenmesine”. Özellikle sanal alem moda tabirle yıkılıyor. Basit eleştirilerden galiz ifadelere ne arasanız var. Ortak ifade halk sağlığını olumsuz etkileyecek bu ertelemenin AK Parti ve MHP ortak oylarıyla ertelendiği. Haberi okuyunca önce zannediyorsunuz ki muhalefet ertelemeyi önlemek için TBMM çatısı altında mücadele etmiş ancak sayıları yetmemiş. Oysa gerçek öyle değil. Termik santrallerin bacalarına filtre takılması uygulamasının 2.5 yıl ertelenmesine muhalefet partili milletvekillerinin de ciddi katkısı olmuş. Her zaman Parlamentonun önemini vurgulayan muhalefet partili vekillerimiz toplantı günü meclise gelmek lütfunda bile bulunmamışlar efendim. Muhalefet partilerinin istedikleri kararlarda grup kararı aldığına, grup başkanlarının vekilleri meclise getirmede başarılı olduğuna hatta bir parti liderimizin bir başka seçimde adayı için “tıpış tıpış gidecek, adam gibi oy vereceksiniz” dediğine tanığız ama bu önemli gündem maddesinin görüşüldüğü oturumlarda böyle bir davranışta bulunulmamış. Sonuçta 201 Ak Parti,16 MHP’li vekilin olumlu oy kullandığı oturumda 25 CHP, 7 İYİ Parti, 4 HDP’li vekil olumsuz oy kullanmış ve erteleme kararı 217’ye karşı 36 oyla alınmış.  Oylamaya 114 CHP, 32 İyi Parti, 58 HDP, 2 SP’li vekil katılmayarak bence aslında erteleme kararına gizli destek vermişler.

Siyaset böyle bir şey. Şimdi CHP’nin kararı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacakları açıklamasını nasıl değerlendirirsiniz? Zaten vekillerinizin olmazsa olmaz dediğiniz parlamento oturumlarına katılmasını sağlasanız termik santrallerin bacalarına filtre takılmasının ertelenmesi değil ertelenmemesi kararı çıkacak yüce meclisten ve bu tartışmalar olmayacak. Şov mu desek, nerede samimiyet mi desek bilemiyorum ama halk sağlığı için riskli erteleme kararının çıkış öyküsü bu. Takdir sizlerin. Saygıyla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR