Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
Suriye rejiminin ablukası altındaki Doğu Guta'da, diyalize giremediği için bir böbrek hastası daha öldü

ŞAM (AA) - Suriye rejiminin uyguladığı abluka sebebiyle Doğu Guta'daki tek diyaliz ünitesinin, devre dışı kalması sonucu böbrek yetmezliği sıkıntısı çeken bir kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.

Duma kentindeki Tıbbi Ofis Basın Koordinatörü Hasan Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kronik böbrek yetmezliği bulunan 20 yaşındaki bir hastanın yaşamını yitirdiğini belirtti. Rejimin uyguladığı abluka nedeniyle tıbbi malzemelere ulaşamadıklarını ve bölgedeki sağlık sorunlarının giderek arttığını dile getiren Muhammed, 16 böbrek hastasının daha diyalize girmesi gerektiğini ancak bu ihtiyaca cevap veremediklerini aktardı.

Cihazların yetersizliği nedeniyle 16 böbrek hastasının da ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Muhammed, 48 saat içinde ikinci hastanın yaşamını yitirmesinin endişe verici olduğunu söyledi.

Bölgedeki tek diyaliz ünitesinin devre dışı kalması sonucu böbrek yetmezliği olan bir hasta dün hayatını kaybetmişti.

Doğu Guta'daki ilçe ve beldelere 4 yıldan bu yana karadan ve havadan saldıran Esed güçleri, söz konusu bölgeye insani yardımın girmesine izin vermiyor. Muhaliflerin kontrolündeki bölgeye uzun zamandan bu yana elektrik ve su verilmiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.