Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

SÜTÜ BOZUKLAR

SÜTÜ BOZUKLAR

Sütün bozukluğundan maksat, haram lokmadır. Bunu bilmeyenimiz de yoktur. Haram lokma yiyen ve sütü bozuk olandan da her melanetlik beklenir.

Neslin selameti, geleceğimiz açısından çok önemlidir.

“Otu çek, köküne bak” diyen de, “Anasına bak kızını al” diyen de helal lokmaya vurgu yaparlar. “Asıl azmaz bal kokmaz. Kokarsa yağ kokar. Çünkü aslı ayrandır” diyenler de neslin asaletinin ne kadar önemli olduğunu anlatmak isterler.

Kafatasçı bir anlayışım yoktur ama, ailelerde asalete itibar ederim.

Genelleme yapacak olursak asil ailelerden asil olmayan davranışlar pek sadır olmaz. Olsa da ona “Standart sapma” olarak bakarız, imalat hatası olarak görürüz.

Adam terör örgütüne –güya- akıl veriyor.

“Ben PKK’nın yerinde olsam ramazanda saldırırım. O zaman daha başarılı olurlar.” Bunu diyen bir kişiye biz veled-i zina desek hakaret etmiş mi oluruz?

Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Cem Özdemir son gelişen olayları değerlendirirken Alman Hükümetini Türkiye’ye karşı çok yumuşak davranmakla suçluyor. “Ben olsam” diye başlıyor, yapacağı lanetlikleri sayıyor. Şimdi biz buna “nesebi gayri sahih” desek yanlış bir şey söylemiş olur muyuz?

Kimse, kimseyi zorla sevemez. Kimse, kimseyi zorla sevdirme hakkına sahip değildir. Sevdiğini de, sevmediğini de sorgulayamaz. Seven sever. Sevmeyen sevmez. Bu özgürlük, sevmediğine hakaret etme hakkı da vermez. Sevmeseniz de saygı duyacaksınız.

Bir insan Atatürk’ü sevmiyor, hatta nefret ediyor olsa da bu ona Türkiye’ye düşman olma hakkını vermez. Hatta Atatürk’e hakaret etmek de haddi olmamalıdır. Sevmese de saygılı olacaktır. Türkiye ortak değerdir. Türkiye vatandır. Türkiye namustur. Eğer bir insan Atatürk nefretinin arkasına sığınarak Türkiye’ye düşmanca tavırlar sergiliyorsa, bu hainliktir. Bu alçaklıktır. Bu affedilemez.

Tayyip Erdoğan düşmanlığını da yukarıdaki paragraf gibi değerlendirebiliriz.

Tayyip Erdoğan’ı da sevmiyor olabilirsiniz. Hatta nefret de edebilirsiniz. Bu nefretin arkasına sığınarak Türkiye’ye düşmanlık yapamazsınız. Hiç kimse bahane aramasın. Tayyip Erdoğan olmasa da Türkiye’ye düşman olacak ga...lar, daha mantıklı bir gerekçe bulsunlar.

Sorsan, kimse haram yemiyor.

İyi de bu kadar “Haramzade” nereden peydahlandı o halde ?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR