Uğur Özteke

Uğur Özteke

Suuuuu…

Suuuuu…

En güzel, en mutlu ve sağlıklı tatil günleri siz değerli okurlarımızın olsun. Bugünkü yazımızın başlığı “Su”.

Bu feryadımız kesinlikle “Vay çok sıcak. Yandık piştik” cinsinden değil. Son üç dört aydır fazla toz kaldırmadan küçük küçük notlar halinde “su” konusuna ve “su israfına” dikkat çekmek istiyorduk. Çünkü büyük bir susuzluk tehdidi kapımızdaydı.

Biz gazeteci olarak bunu daha büyük boyutlarda iki kez işlesek birileri rahatsız olur. “Kardeşim ne susuzluğu. İşte istatistikler. Şu gölde bu kadar su, şu barajda bu kadar metreküp su. Oturduğun yerden pişmiş aşa su katma” diye önümüze bir dosya koyuverirler.

Millet olarak balık hafızalıyız ama dedikleri kadar da geri zekalı değiliz. En basiti şu Meke gölü.

Karapınar ile uzaktan yakından ilgim yok. Ama pek çok Karapınarlı dostum var. Bu dostlarımın daveti ile son 10 yıldır periyodik olarak Meke gölüne gider gelirim. Bol bol da fotoğraf çekmeye çalışırım. Dostlarımız Kasım’da Aralık’ta bile Meke’de suyun çekildiğini iddia ettiler. Biz de yazdık. Dünyanın “Nazar boncuğunu” kurutuyoruz dedik. Biz dedikçe başta bazı Karapınarlı siyasetçiler öfkeleniverdiler. Vay efendim biz nereden bilirmişiz?

Alın şimdi bilmem ne yağını şeyinize sürün.

Mesela Beyşehir gölü için de aynı mücadeleyi vermedik mi? (Gerçi Beyşehir’i eskiye oranla büyük ölçüde kurtardığımızı görüyoruz)  

Güzel tatil gününde özetle şunu ifade etmek istiyorum.

Bizim işimiz tahminlerinizden çok çok daha zor. Vekilinden yöneticisine, seçilmişinden atanmışına millet parmağını oynatmaz. Bunu vatandaş görür, bize iletir biz yazarız. İşte o zaman kavga başlar. Vay sen misin yazan. Şimdi biz bunları yazarız yaaa. Birileri hemen bizim muhalefet yaptığımızı ima etmeye başlar.

Kardeşim havalar, mevsim normallerinin üzerindeki sıcak, kışın yağış az oldu.

Tamam, gerekçesi ne olursa olsun bugün Konya için ciddi bir susuzluk tehlikesi var. Ramazan’da gün boyuncu suya yüklenilmediği için bu pek hissedilmedi. Ama arife günü ile birlikte boru patladı!

İşte bir vatandaş dahası gazeteci arkadaşımız cumartesi günü saat 23. 55’te yani bir günün bitip yeni bir günün başlayacağı saatte Sille’de bir tatlı su çeşmesi başındaki su kuyruğunu görüntülemiş.

10527736_10152611011962438_2276144904338972739_n.jpg

Yetkililerimiz bunu açık ve net olarak ifade etmeyebilirler. Çünkü siyasi otorite, “Kardeşim vatandaşı panikletme. Gül gibi şehir. Bizim şehrimizin her şeyi var. Hem de eksiksiz” diye önce fırçalar sonra da görevden alıverirler.

Zaten gündemimiz bir rahatlasa mübarek ay içerisinde şehirdeki tayin furyasından bahsedeceğiz.

MERAM’DA İLAÇLAMA BAŞLAMIŞ

Cuma günü Meram’da köprünün olduğu bölgedeki vatandaşlardan sinek konusunda bir şikayeti dile getirmiştik. Bir başka okurumuz Cuma günü saat 22 sularında belediyenin bölgede ilaçlama yaptığını ve durumu da anonslarla duyurduğunu bize iletiyordu.

Hadi biz böylesine güzel bir günde sizin kafanızı ağrıtmayalım. Siyasilerin ve yöneticilerimizin de rahatını kaçırmayalım. İyi tatiller.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ   

Her güç, sabır ile zamanı birleştirilerek sağlanır

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Öfkemizi kontrol altına almayı başardığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR