Oktay Mermer

Oktay Mermer

Tahir Akyürek Bey’in İftar mesajı

Tahir Akyürek Bey’in İftar mesajı

Ramazan ayı on bir ayın sultanı diyoruz ya.

İnsanın; aç ve yoksulların, kimsesizlerin halini daha iyi anlayarak merhamet ve şefkatle daha çok yardım elini uzattığı Ramazan ayı; paylaşma ve dayanışma duygularının arttığı, gönüllerin arınıp iftar sofralarımızın kardeşlerimizle paylaşıldığı, şükür ve huzurun öğrenilip yaşandığı on bir ayın sultandır.

Bu ayda dini ne olursa olsun komşularımızı daha müstesna bir ilgi ve alakayla memnun etmeli, onlara iftar sofralarımızda yer ayırarak barış ve huzur duygularını yaşamalarına imkan vermeliyiz. 

Bedenimizi, ruhumuzu terbiye edeceğimiz Ramazan ayı kutlu bir misafir olarak Allah katından sayısız nimetler getirerek bizlere geliyor. Ramazan ayına milletçe hoş geldin diyoruz. Çünkü yorgun yüreklerimizin Ramazanın getireceği rahmete çok ihtiyacı vardır. 

Bu nedenle insanları sevgiye, barışa, kardeşliğe ve hoşgörüye yönlendiren bu günlerde, umudumuzu, kararlılığımızı ve güvenimizi hiçbir zaman kaybetmemeliyiz. 

Ramazan; dünyanın, gücün servetin geçici, iyiliğin, güzelliğin, erdemin, faziletin adaletin, ahlakın kalıcı olduğunu bizlere hatırlatır.

Bu ayda tasarrufu öğrenecek bir lokma ekmeğin kıymetini daha iyi bileceğiz. Paylaşmanın hazzını tüm benliğimizde ilahi boyutuyla hissedeceğiz. İşte Ramazan tüm bu güzellikleriyle gönüllerimize ışık tutacak. 

Yaklaşık 2 yıla yakındır, çok değer verdiğim ağabeyim Uğur Özteke sayesinde ben de Pusula gazetesi  ailesine girdim.

14 Haziran Salı günü Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Akyürek Bey’in,  il ve ilçelerdeki basın ve medya temsilcileri, köşe yazarlarına verdiği iftar yemeği davetine ben de Ankara’dan katıldım.

Konya basının birliğini, tek yürekte toplanmış olmasını, yemekten sonra i çay kahve sohbetinde gördüm ve orada  olmanın  mutluluğunu bir kez daha ayrı bir sevinçle yaşadım.

Sayın Tahir Akyürek, Medeniyet Akademi 2023 Projesinden bahsetti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, özel yetenekleri olan öğrencileri özel bir eğitime tabi tutarak, Türkiye’nin 2023 ve 2070 vizyonuna hazırlıyor dedi.

Milletin değerleriyle bütünleşmeyen, milletin geleceğine katkı yapmayan bir gençliğin öneminin kalmayacağını söyledi.

2023 öğrencinin başarılı oldukları alanlarda, bilimsel, sosyal, kültürel ve entelektüel faaliyetlerle lise eğitimlerinin sonuna kadar özel bir programla eğitileceklerini dile getiren Başkan Akyürek, “Ulusal ve uluslararası düzeyde temsil kabiliyeti kazanmış, geçmişinin bilincinde, geleceğinin ümidinde, bugününün değerini özümsemiş 2023 gencimizi Türkiye’nin 2023 hedeflerine hizmet edecek nitelikte yetiştireceğiz” dedi.

Başkan Akyürek, Medeniyet Akademisi 2023 çalışmasıyla gençlerin lider gençler olarak hayata hazırlanacağını belirterek şunları söyledi: “Gençlerimiz, ‘Türkiye’nin 2023 vizyonuna biz nasıl katkı yapabilirizi düşünecek. Hedeflerinizi doğru belirleyin. Sadece para kazanma, sadece itibar, şan, şöhret etiket olarak düşünmeyin. Hedeflerinizi memleketimize, milletimize daha iyi nasıl hizmet edebiliriz olarak düşünmenizi tavsiye ederim dedi.

Bu projenin Konya’nın geleceğinde rol alacak gençleri yetiştirmek ve hatta Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi olacak gençler yetişiyor olmasının proje adımlarından bahsetti.

Ben bir adım daha ile giderek.  İnşallah bizim Konyalı gençlerimizin bu proje ile Dünya da söz sahibi olacaklarına inanıyorum.

İftar yemeğinde böyle bir çalışmadan haberdar olmaktan ayrı bir mutluluk sevinç duydum.

İnşallah ülkemiz ve tüm İslam ülkeleri,  yaşanan her gün güzel haberler ile uyanır ve tüm güzellikleri birlikte yaşarız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR