İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Taktik şov başlıyor

Taktik şov başlıyor

Atiker Konyaspor sezonun ikinci yarısına kısmetse cumartesi günü başlayacak. Cumartesiydi, pazardı derken maçın cumartesi oynanacağı kesinleşti. Hocamızın dediğine göre takımımız iyi bir kamp dönemi geçirdi. Şimdi bunun meyvelerini toplamaya geldi. İnşallah Erzurum’da güzel bir başlangıç yaparız.

Konyaspor’da Aykut Kocaman dönemini asıl şimdi başlıyor. Daha önceki 5 hafta fragmandı. Maçlar devam ederken Konya’da yapılan antrenmanlar ve devre arası kampı Aykut Hoca’nın Konyaspor’a oynatmak istediği futbolun altyapısıydı. İnşallah Erzurum maçıyla birlikte “kompakt” futbol dönemi de başlayacak.

Sahada ne yaptığını bilen, savunma arkasına adam kaçıran, ara paslarla etkili olan, hücum presleriyle rakibi yıldıran, dar alanda kurulan üçgenlerle baskıdan çıkabilen, futbolun doğrularını yapmaya çalışan ve bunu yaptığında da mest eden Konyaspor’u görmek için sabırsızız.

Hatırlarsanız Konya’da oynanan son iç saha maçı olan Kasımpaşa müsabakasında ikinci yarıda yukarıda saydıklarım bölüm bölüm uygulanmış ve o gün tribünde olanlar deyim yerindeyse takımı ağzı açık izlemiş ve büyük keyif almıştı.

Umuyorum ki Erzurum maçı ile başlayacak 17 haftalık ikinci bölümde bu anların sayısı artacak. Kısaca cumartesi günü Konyaspor hem ikinci yarıya hem de taktik şova başlayacak. Futbola olan özlemimizin biteceği bu maç inşallah üç puan ile taçlanır da keyfimiz iyice yerine gelir.

Aykut Kocaman önceki dönemdeki kadronun daha takımdaş, şimdiki kadronun ise daha teknik olduğu yönünde açıklamaları var. Şimdi hocanın o kadroyla yaptıklarını da göz önüne aldığımız zaman mevcut kadromuzla neler yapabileceğini hayal etmek de zor olmasa gerek.

Her mevkide alternatifi olan, kadro kalitesi olarak ligin kalburüstü takımlarından birisi haline gelen Konyaspor ikinci devreye Leonard Zuta takviyesi ile başlayacak.

En önemli sıkıntımız sol bekti. Bu bölgede Ferhat’ın sık sık sakatlanması takımı sağ ayaklı Opanasenko ya da Ömer Ali’ye mahkum bırakacaktı. Hatta son maçta burada Moke oynamıştı. Şimdi en sorunlu bölgeye de pansuman yapıldı.

Konyaspor böylece transferi tek oyuncu hamlesiyle kapattı.

İkinci yarı için Hurtado’yu bekliyorduk. Onun efsane bir dönüş yapacağına ve Aykut Kocaman’ın elinde çok önemli bir yıldız olacağına inanmıştık. Ama kısmet değilmiş. Hazırlık maçında sakatlandı ve 7 hafta daha yok. 7 hafta takımda olmaması demek Mart ayı sonuna doğru takımla idmanlara başlayabileceği anlamına geliyor. Bu da sezon bayı kampını iyi alamayan ve üstüne iki önemli sakatlık yaşayan bir oyuncu için sezonun kapanması anlamına gelir. Bu sene Hurtado için geçti. Umutlar artık yeni sezona…

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR