Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

TEK VÜCUT

TEK VÜCUT

Galibiyetten sonra gelen yazılar aslında daha zordur. Çünkü eleştiri yaparken alacağınız tepkiler biraz farklı olabilir. Fakat bir maç öncesine kadar yerin dibine sokup da sanki o tepkileri hiç vermemiş gibi farklı galibiyette ise şampiyonluğu ilan edenler yine yanılıyor. Bir mağlubiyette küme düşmediğimiz gibi bir galibiyette de şampiyon olmayacağız.

Aykut Kocaman Kasımpaşa maçının ardından son cümle olarak kullandığı ''doğrular ile yanlışlar bizim ülkemizde yer değiştirmiş’’ sözü aslında altı çizilesi bir söz! ne demek istedi hoca?

Önce Aykut Kocaman’ın dolayısıyla futbolun doğruları ne ona bakmak gerek! Takımını kuracaksın! Kuracaksın ama pazara çıkıp ucuza bulduğunu alan aceleci vatandaş gibi davranırsan, eve döndüğünde hüsrana uğrarsın.

Aykut Kocaman takım kurarken en çok dikkat ettiği unsurlar; Kurduğu takımın tüm sezon boyunca fiziki üstünlüğü ve dengeyi kuracak şekilde yükleme yapmak, kadro mühendisliğine dikkat etmek, takım dengelerini bozan ve kullanmayacağı oyuncular ismi kim olursa olsun yol vermek, kurduğu düşük bütçeli takım ile önce ezberleri bozmak sonra oyuncu değerlerini artırmak totalde hem kar etmek hem başarı yakalamak diyebiliriz.

Kadro mühendisliği ve birbirini tamamlayan, sisteme uyumlu ve devamlılığı olan oyuncular grubu dersek yalan olmaz. Nedir birbirini tamamlayan? Anicic’in hava hakimiyeti ile Ali Turan’ın kademeye girmesi ve kesici özelliği olması aslında tek bir stoper gibi davranmaları, Skubic ve Alper’in kanatlarda hem önlerinde ki oyuncularımız ile uyumu hem de yanlarındaki oyuncuları ile uyumu vs. şeklinde açıklayabiliriz. İlk haftalarda takım oturana kadar sıkıntılar, belli dönemlerde de farklı mağlubiyetler gelebilir. Ancak totalde başarı kaçınılmazdır. Bu durum aslında yanlış giden bir işleyişi bozduğundan bir çokları tarafından benimsenmez ve hatta algı oluşturulur. Bu duruma sebep olanlar hiç de masum değildir.

Peki, ülke gerçekleri ne? Önce taraftarının kabul edeceği hoca ile onları memnun etmek için milyonlarca Euro’yu sokaklara saçmak gerekiyor. Sonra İstediğin tutarsa biz x takımız zaten x takım gibi oynadık. Olmaz ise önce dert babası hakemler, sonra onu atayanlar televizyonlara yerleştirdiğiniz sizden fazla sizi savunan yorumcularla gündemi toparla şansınız var. Taraftar baskısı ile medya ve sosyal medyada gündem oluştura bilir, küçük bütçeler ile büyük işler yapan Anadolu takımları karşınıza çıktığında ise çağ dışı futbol diye nitelendirebilirsiniz.

Aykut Kocaman çağdaş futbolun gerekliliğini yerine getiriyor. Fakat bunu anlamak için sanırım ya empati kurmayı yada onun çalıştırdığı takımları 3 dakikalık özet yerine tamamını izlemeyi deneyebilirsiniz. Aykut Kocaman defans oynatıyor hücum oynatmıyor saçmalığına futbolun bütünlüğü dersi vermek gerekiyor. Futbolun doğruları onu 3 bölgede de doğru oynamaya iter bunu siz yüksek bütçeler ile yapamıyorsanız yapanları karalamayın!

Farklı galibiyet gelen maçların diğer problemi ise; Bundan sonra diğer maçlarda böyle sonuçlar bekleyen izleyiciler ve aslında çok önemli bir takım dahi olsa ehemmiyetini yitiren bir rakip, çok basit bir maç kazanmışsınız gibi!

Kasımpaşa takımı kendi doğruları ile oynamaya çalışan ve ilerleyen haftalarda bunun karşılığını alabilecek bir takım. Doğru oyun ile hızlı hücumlara skoru doğru zamanda sağladık. Kırılma anlarında hata yapamadık ve zor görünen bir deplasmandan güzel bir galibiyet ile Milli aradan sonra ayakları yere sağlam basacak takımın gölgesini görmeye başladık. Tek vücut olduğumuzda nasıl başarı yakalanır hem gördük hem de gösterdik. Daha nicelerini göreceğiz… Tek vücut olursak, 2015’de olduğu gibi taraftar, takım ve birazcıkta yöneticiler.

Günün sözü; Bazı idealler o kadar değerlidir ki, o yolda mağlup olmak bile zafer sayılır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR