TEYAD’da “DÂVÂ ve ŞUUR” Konuşuldu

TEYAD’da “DÂVÂ ve ŞUUR” Konuşuldu
Tüm Eğitim Yardımlaşma Araştırma Derneği (TEYAD)’nin Cuma sohbetlerinde bu hafta Eğitimci-Yazar Ömer Lütfi Ersöz “Dâvâ ve Şuur” konulu bir konferans verdi.

Programı düzenleyen Ömer Lütfi Ersöz, aynı zamanda konuşmacı olarak dinleyicilere yaptığı konuşmada "Dâvâ dediğimiz ana unsur bizim inandığımız değerler bütünüdür, inanç sistemimizin tamamıdır. Biz buna dâvâ diyoruz. ister siyasette ister sivil toplumda, isterse ticarette, nerede olursak olalım dâvâ bilinciyle hareket etmek suretiyle İslâmî bir yaşantıyla hayatımızı sürdürerek örnek olmak zorundayız." dedi ve konuşmasını Cengiz Numanoğlu'ndan  "Kendine gel Müslüman!” isimli şiiri okuyarak bitirdi.

  Parayı pulu, makamı mevkiyi tabulaştırmadan, bunları dâvâya hizmet eden bir araç olarak gören ve gönüllere dokunucu hizmetler veren müslümanlar olunduğu sürece dünyanın her türlü imkânlarının ve nimetlerinin Allah'ın bir lütfû olarak bizlere sunulacağına vurgu yapan Ersöz; "İnançta ve dâvâda samimiyet, samimiyet ve samimiyet diyorum. Çünkü din, samimiyettir. İmanımızı korumak ve kollamak için bu güzelliklerin de farkında olmamız gerekmektedir. Biz bu dâvâ şuuruyla çalışırsak, tabi ki nefis ve şeytan düşmanlarının birtakım olumsuzluklarıyla karşılaşacağız. Akıl nimetimizle, eşref-i mahlukât olma özelliğimizle imtihanımızı kazanmak durumunda olduğumuzu bilmek zorundayız. İmanımızın gereklerini hayatımıza hakim kılarak kulluk görevlerimizin farkında olmak zorundayız. Çünkü bizim yaratılış gayemiz Allah(cc)'a kulluktur. Her davranışımızdan hesaba çekileceğimiz de kesindir."dedi.

Türkiye'nin bugünkü başarısının temelinde inancın, irfanın, kültürün ve dâvâ merkezli gayretlerin olduğuna dikkat çeken Ömer Lütfi Ersöz; "Gençlere yüz sene önce Çanakkale'de yedi düvele karşı durarak şehit olan gencecik yavruları anlatıyorduk, ama 15 Temmuz'da gördük ki, elhamdülillah, bu milletin imanı, irfanı, kültürü, yüz yılı geçkindir her türlü fitne fesatla, uyuşturucularla, kötü alışkanlıklarla, film ve dizilerle, algı operasyonlarıyla yozlaştırılmaya çalışılmışsa da mesele vatan ve bağımsızlık olunca gerisi teferruat diyerek aynı inanç ve dirençle topların, tankların, tüfeklerin, uçakların karşısında dimdik durarak yeniden dirilişin, yeniden şuur eksenli ayağa kalkışın, yeniden dünyayı adaletle yönetmeye talip oluşun destânını yazmıştır ve işgâle fırsat vermemiştir. Emperyalist güçler Osmanlı devletini parçalayarak 60 civarında kukla devlet ürettiler, başlarına da kendi piyonlarını koyarak sömürü düzenlerini sürdürdüler. Ama biz seferden sorumluyuz, zafer ise Allah'a aittir. Seferimizi şartlarına uygun bir şekilde yaptığımız sürece zafer bizimdir Allah'ın izniyle. Yeniden tefekkürle, yeniden dâvâ şuuruyla seferimizi sorgulamak zorundayız."dedi.

Ersöz, Cengiz Numanoğlu'ndan Kendine Gel Müslüman! şiirinin; "Kaldır artık üstünden şu ölü toprağını / milyonlarca fidanın soldurma yaprağını / Kara günler görsen de karamsar olma sakın / Ne zaman ki zordasın, bil ki fetih çok yakın / Hakk-Bâtıl savaşından galip çıktın her zaman / Zafer seni bekliyor, kendine gel Müslüman!" mısralarını okuyarak konuşmasına son verdi. 

Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan, TEYAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Oğuz ve Konya eski Büyükşehir Belediye başkanı Doç. Dr. Halil Ürün  günün anısına konuşmacı TEYAD Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Lütfi Ersöz'e dernek plâketi takdim edildikten sonra Doç. Dr. Halil Ürün de coşkulu bir şekilde Necip Fazıl'ın "Sakarya Türküsü" isimli şiirini okudu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.