Yiğit Berkay Çopur

Yiğit Berkay Çopur

TOGG alacağım için ...

TOGG alacağım için ...

29 Ekim’de düzenlenen törenle TOGG’un üretileceği Gemlik Kampüsü’nün açılışını gerçekleştirildi ve ilk seri üretim aracı da banttan indi.

Gemlik’teki törende en çok dikkati çeken gelişmelerden birisi de TOGG’un üretim planında ‘C-Hatchback’ yerine ‘C-XCoupe’nin yer almasıydı.

2025 yılının ilk yarısında C-Sedan satışa çıkarılacak, 2026 yılında ise Cross Coupe gövde tipine sahip bir otomobil piyasaya sürülecekti.

Önümüzdeki senenin ilk çeyreğine kadar yapılan toplam yatırım 1.8 milyar Euro’yu bulacak. 15 yıl sonra ise toplam yatırım tutarı 3.5 milyar Euro’yu bulacak.

Yine önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde satışa sunulması beklenen araçların ülke ekonomisinin vitesini yükselteceğini söyleyen iş dünyası da sipariş vermek için gün saymaya başladı.

Vatandaşlar da sipariş vermek ve TOGG’a geçmek için ellerindeki araçları ve evleri satılığa çıkardı.

Hatta öyle ki ilanlarda Konya’da var. ‘TOGG alacağım için satılık…’ diye başlayan ilan başlıkları sarı sayfaların en başında yer alıyor.

yigit-berkay-copur-001.jpg

Kadim Şehrimize Şükranla…

26 Ekim 2021 yılında Şükran Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk kazmalar vurulmuş, 5 ayrı etaptan oluşan proje de tarihi binaların yeniden inşa edilerek bir ada içinde toplanacağı ‘Tescilli Ada Etabı’ Hasankeyf’ten sonra Türkiye’nin ikinci büyük tescilli bina taşınma işi olmuştu.

Dün ise 2. Etabın ilk temelleri atıldı. Açılış töreninde konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise kentsel dönüşüme yüz 65 milyon liralık yatırım yapıldığını belirterek, 5. Etap tamamlandığında 1,5 milyar liralık yatırım yapılacağını kaydetti.

Kentsel dönüşüm projesi ile Konya’nın merkezi yeniden canlanacak.

Bir taraftan kentsel dönüşüm devam ederken bir taraftan kooperatiflerde çalışma sürüyor…. Yapılan tüm yatırımlar Konya’nın çehresini değiştiriyor…

Sabırsız ve umursamaz olduk

Dün (boynumuza borç olan) KYK taksitini ödemek için Maliye’ye gittim. Normalde ayın 10’unda işlemleri halleder son güne bırakırdım. Başlıkta da dedim ya umursamaz olduk.

Öğleden önce Maliye’ye geçip sıra aldım. Önümde 62 kişi, öğle arasına girmeye yarım saat... İçerisi mahşer alanı... Aldığım sıra kağıdını bırakarak öğleden sonra gelme düşüncesi ile ayrıldım oradan.

İkindi vakti gidip tekrar sıra aldım önümde tam 103 kişi. Bu sefer bekleyelim de yapılandırma bozulmasın uğraşmayalım diye bekledim. Beklerken biri ilişti gözüme sıra numarasını almış ancak etrafına sürekli aranan gözlerle bakan.

Veznenin birinde numaratör yandı 273.. Bizim abimiz ‘hareketlerinden de anlaşılan’ baktı giden yok geçti hemen veznenin önüne. Veznedar kontrol etmese numarasını işlem yaptıracak.

Acelen olabilir, aracını yol üzeri park etmiş olabilirsin, işten izin alıp gelmiş olabilirsin… Bahaneler sıralanır. Sabırsız davranıp hak yemek. Hem de 15 dakika beklemek uğruna.

Ne oldu da bu kadar sabırsız ve umursamaz olduk diye sorguluyor insan.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yiğit Berkay Çopur Arşivi
SON YAZILAR