İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Tünelin Sonundaki Işık

Tünelin Sonundaki Işık

Konyaspor Aykut Kocamanla ayrıldıktan sonra oyun olarak farklı bir pozisyona geçmişti. Oynanan oyun da fena değildi. Lakin oyuncularda o kadar çok özgüven kaybolmuş ki şu maçı alır diye beklediğimiz maçlarda bile galibiyet gelmemişti. Bunun örneklerini Malatya , Kayseri vs diğer maçlarda görmüştük. Fenerbahçe maçı Konyaspor için bir dönüm noktasıydı. Belki matematiksel olarak düşmeyecektik ama kafada çoğu şey bitmiş olacaktı. Ayrıca bir gün önce oynanan Kasımpaşa ve Ankaragücü ‘nün kazanması planları alt üst etmiş oldu. Bu maçta ya kazanacaksın ya da senin için düştü denilecekti.

Maçtan üç gün önce alınan kararla Koronavirüs ‘ten dolayı maçların seyircisiz oynanacağının haberinin gelmesiyle o stadı dolduracak taraftarlara ayrı bir hüzün oluşturmuştur. Bence maçların seyircisiz oynanmasından ziyade ertelenmesi daha doğdu bir karar olabilirdi. Gerçi büyük ihtimalle hafta içi UEFA ‘nın ülke federasyonlarıyla toplanıp bir karar alması bekleniyor. Bu karardan büyük ihtimalle bizim ülkemizde de futbol askıya alınıp maçların erteleneceği kanaatindeyim.

Maça gelecek olursak Konyaspor bir daha Fenerbahçe ‘yi böyle denk getiremeyebilir. Maçtan önce Fenerbahçe ‘nin bir çok oyuncusundan eksik maça çıkacağını biliyorduk. Bu da Konyaspor için artı avantajdı. Belki seyircisiz oynanması da oyuncular için iyi olmuştur. Çünkü zaman geçtikçe gol atamamanın etkisiyle taraftar oyunculara serzenişte bulunacak ve oyuncularda istediklerini yapamayacaklardı. Maça Konyaspor geçen haftaki kadrodan sadece bir oyuncu değişikliğiyle başladı oda Malatya maçında kırmızı kart gören Serkan ‘ın yerine kaleye Ertuğrul geçmişti. Maçta  Fenerbahçe ‘nin hiçbir varlık gösterememesi ve Konya ‘nın istekli oynaması her şeyi belli ediyordu. Bunun semeresini de dakikalar kırk biri gösterdiğinde Bajic ‘in düzgün ve sert bir vuruşla topu kaleye göndermesiydi. Bundan başka Bajic ‘in iki üç gollük pozisyona girip değerlendirememesi bizim için kötü olmuştu. Maçın ikinci yarısı başladığında on dakika arayla iki oyuncumuzun kırmızı kart görüp oyundan atılmasıyla her kez gibi beni de yine maç elimizden gidiyor diye bir endişeye sevketti. İkinci sarı kartlara gelince Skubic ‘in atılması ağır bir karardı. Ömer Alinin ise öyle bir profesyonel oyuncunun rakip oyuncuyu bodoslama çekip atması akla ziyan bir şeydi. Takımın zaten on kişi kalmış öyle bir hareket yapmaman gerekir diye düşünüyorum. Neyse ki dokuz kişi kalan takımımız Fenerbahçe ‘ye hiç bir boşluk vermeden sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi ve haftalardır iç sahada kazanamamanın yükünü bu maçta atmış oldu.

Artık kaldı sekiz hafta bundan sonra daha derli toplu oyunlarla rakiplerimizi yenmemiz lazım. Bu ışıkta bu oyuncularda gözüküyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR