İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Türk hakemliğinin sonu

Türk hakemliğinin sonu

Ne oldu ise 8 Mart tarihinde Merkez Hakem Kurulunun almış olduğu karar ile başladı. On üç hakemin hakemlikleri bitirildi. Üstüne alınan kararlarla klasman olarak Türk hakemliğinin üst düzey hakemleri vardı. Kararın her yönü ile yanlış bir karar olduğu aşikârdır. Kaldı ki böyle bir karar alınacak ise ya sezon sonunda ya da bu hakemlere sezon sonuna kadar görev verilmez. TFF ise bu kararın arkasında durarak olaya çanak tutmuş oldu. Daha sonra ne oldu peki tahkim kurulu kararı bozdu ve alınan karar yanlış denildi. Tahkim kurulunun kararını da MHK ben vermiş olduğum karardan vazgeçmem diyerek kararı tanımadı. Daha sonra sırası ile Mehmet Baykan TFF Merkez Hakem Kurulu Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg ve son olarak başkan Nihat Özdemir istifa etti. İşte gelinin nokta bu şekilde. Üstüne hala yayın ihalesini çözemeyen bir federasyon var ortada.

Yıllardır üç büyük olarak tabir edilen ve üç büyüklerin yanında bir de küçük oğlan olarak çıkan bu dört takıma hep kol kanat gerdiler. Türkiye liginde istediklerini şampiyon istediklerini ikinci yaptılar lakin o takımlar Avrupa’ya gidince sıfırı çekip hep geri geldiler. Nede olsa Avrupa’da kayırılmıyorlardı. Bu sebepten dolayı Türk futbolu yerlerde sürünüyor. Bunu hepimiz izliyor ve görüyoruz. Allah aşkına Dünya kupasına Türk milli takımı kaç yıldır gidemiyor. Bunun sebebi kim niye düşünülmüyor.

Konyaspor Rizespor maçı da aynı bu şekilde hakem rezaletinin yaşandığı bir maç oldu. Şu da bir gerçek iğneyi ilk önce kendimize batırmamız gerekiyorsa Rize maçında takım olarak çok kötüydük. Eğer siz lig ikinciliğini istiyorsanız o zaman lig ikincisi gibi oynayacaksınız. Öyle kötü bir oyunla kimse lig ikinciliğini istemez. Konyaspor isteksiz ve dağınık bir oyun oynadı bunu her kez kabul ediyor. Hele hele iki golde büyük hatası olan Skubic bunu da kabul ediyoruz. Maç da sadece iyi oynayan Abdülkerim’den başka oyuncu yoktu. Ama Konyaspor’dan daha kötü birisi vardı. Oda maçın hakemi Ali Şansalan. Tabii bide unutmadığımız Var hakemi Erkan Engin. Şaka gibi Var hakeminin yapmış olduğu hataya rağmen ertesi gün tekrar görev veriliyor. Herhalde mükâfat olsa gerek. Ali Şansalan’a gelecek olursak sen Hamilton’un rakip oyuncunun ayağına basmadığı halde nasıl oluyor da bastı diye ikinci sarı karttan oyundan atabiliyorsun. Buna hangi vicdan sığar. Tabiiki bir insan da vicdan var ise değil mi?

Yani Türk hakemliği bitmiş bunu artık sağır sultan bile duyuyor. Artık Konyaspor ve bu şekilde hakkı yenilen takımlar artık gür bir ses ile bağırmalıdırlar. Yoksa bu Ali Şansalan gibi daha çok hakemler çıkacak ve bu şekilde Türk futbolunun sonunu getirecekler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR