Oktay Mermer

Oktay Mermer

Türkiye eski Türkiye değil…

Türkiye eski Türkiye değil…

"24 Kasım 2015 tarihinde saat 09.20 civarında Hatay Yayladağı bölgesinde Türk Hava Sahasını ihlal eden milliyeti bilinmeyen bir uçak defalarca (beş dakika içerisinde 10 kez) ikaz edilmesine rağmen ihlale devam etmiştir.

Söz konusu uçağa angajman kuralları çerçevesinde 24 Kasım 2015 saat 09.24'te bölgede hava devriye görevinde bulunan iki adet  F-16 uçağımız tarafından müdahalede bulunulmuştur.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre Türk pilotlar, Rus uçağına "Türk Hava Kuvvetleri konuşuyor. Türk Hava sahasına yaklaşıyorsunuz. Rotanızı acilen güneye değiştirin. Tüm uyarılara rağmen, sınır ihlalini sürdürmeye devam etmişler ve sonucunda da Türk jetleri tarafından vurulup düşürülmüştür.

 Suriye ve Irak’ta IŞİD’e karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, Lazkiye’den kalktıktan sonra Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının 10 kez uyarıldığını kendilerinin de duyduklarını açıkladı. 

Warren, bir gazetecinin hava sahanlığı ile ilgili bir sorusunu da,  “Tüm uçaklar hava sahası egemenliğini kabul etmeliler, ulusal egemenlik haklarını kabul etmeliler. Uluslararası değerler ve kurallar tüm oyuncular tarafından çok iyi bilinmekte. Herkes de bu değerler ve kurallara uymalı. Bu yüzden adı uluslararası kurallar. Dolayısı ile bir uçağın bulunmaması gereken yerde bulunması için hiç bir neden olamaz”  diye yanıtladı.

İngiliz gazetesi, Daily Telegraph yazarı Con Coughlin, “Türkler Putin'e ders verdi” başlığı ile gündemi haber yaptı.

Con Coughlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin savaş uçağının Türk hava sahasında düşürülmesi ile iyi bir ders aldığını yazdı.

Daily Telegraph gazetesindeki yazının başlığı, "Putin eğer ateşle oynarsa, sonunda yanacak" .

Con Coughlin yazısında Rusya'nın bugüne dek Gürcistan'dan Kırım'a, Doğu Ukrayna'dan Baltıklara ve Suriye'ye birçok bölgede ülkelerin içişlerine karıştığını söylüyor.

Coughlin'e göre "NATO düne kadar, Putin'i diğer ülkelerin sınırları ile ilgili ukala tutumunu gözden geçirmeye ikna etmek için fazla bir şey yapmadı."

Nato’nun yapamadığını Türkiye kararlığı ile yaptı.

ABD Başkanı Barack Obama, hava sahasını ihlal eden Rus uçağını Türkiye'nin düşürmesiyle alakalı olarak, "Her ülke gibi Türkiye'nin de kendi sınırlarını ve hava sahasını korumaya hakkı var" dedi.

Beyaz Saray'da Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan ABD Başkanı Barack Obama, Rus uçağının düşürülmesiyle alakalı olarak neler yaşandığına ilişkin bilgileri almaya devam ettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la konu hakkında bir görüşme yapmayı umduğunu söyledi. Obama, "Her ülke gibi Türkiye'nin de kendi sınırlarını ve hava sahasını korumaya hakkı var. Rusların ve Türklerin neler yaşandığına dair detayları konuşarak gerginliğin artmaması için önlem almaları şu an için çok önemlidir" dedi.

Rusya, PKK’nın Rus kanadı YPG’ye destek vermek amacı ile Suriye’de bulunuyor. Sözde DEAŞ’a karşı terör mücadelesinde ama savaş uçakları Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde Türk hava sahasını ihlal ediyor.

Ey Rusya! Sen Bayırbucak Türklerine bomba atacaksın, Türkiye’de bunu izleyecek. Rusya da tüm dünya da iyi bilsin ki artık eski Türkiye yok. Eskisi gibi sınır ihlalinde uyarı üstüne uyarı, kınama üstüne kınama,  it dalaşı vs yok.  Artık kendine güvenen kararlı ve kuralları ihlal edene haddini bildiren namusu ve şerefi için canını vermeye hazır olan kararlı bir devlet var.

Senin nüfusun, silahın çok olabilir ama bizimde mangal gibi yüreğimiz var, bizimde kendi savunma sanayimiz var, senin gibi hantal, manevrası zayıf tankımız topumuz, uçağımız yok. TSK’mızın kararlı ve iyi komuta eden komutanlarımız, aslan yürekli Mehmetçiğimiz, ülkesinin bir karış toprağına zarar gelmesin diye anında 78 milyon yürek olacak bir milletimiz var.

Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR