Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Uğur Başkan Ne Yapıyor?

Uğur Başkan Ne Yapıyor?

Cumhurbaşkanımızın 31 Mart 2019 seçimleri öncesi Mevlâna Meydanı’ndaki sözünü hatırlatarak dertleşmeye başladı. Öyle ya, belki 81 vilayet içerisinde Sayın Erdoğan ilk defa böyle bir cümle kurmuştu. Anlamı derindi:

'Konya'yı Uğur İbrahim Altay'a, Uğur İbrahim Altay'ı da Konyalılara emanet ediyorum' demişti ve eklemişti: ‘Genç, çalışkan, azimli ve derviş gönüllü bu kardeşimizin Konya’ya çok büyük hizmetleri olacağına; sizi de bizi de mahcup etmeyeceğine inanıyorum.’

Uğur Başkan basın toplantısını bitirmek üzereyken ‘dertleşelim’ dedi. Murat Kurum meselesi özelinde basın mensupları ile farklı tonda hasbihal zarureti doğmuştu zira. Samimiyete istinaden gönlünden geçenleri ifşa etti.

Bakan Murat Kurum ile yola çıkarken yaptıkları özel kavilden bahsetti. 3 Mayıs 2018'te Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine gelirken; o zaman Emlak Konut Genel Müdürü olan Murat Kurum ile Konya’da bir araya gelip ‘bu şehir için birlikte neler yapabiliriz diye kafa patlattık’ dedi. Akabinde Sayın Kurum’un Çevre ve Şehircilik Bakanı olması ile her şey çok daha hızlı ilerlemişti.

Bazı mecralarda şu salgın döneminde yapılanları küçük görenlere şahit oluyoruz. Özellikle Uğur Başkan’la ilgili ‘ne yapıyor?’ sorularını/yorumlarını okuyoruz.

Aslında görmek isteyen için yapılanlar ortada lakin görmek istemeyenlerin gözünün önüne de koysanız bir şey fark etmiyor.

Evet, belki bir cümle ile söyleyip geçiyoruz ya…

Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınması TOKİ’nin Türkiye’de yaptığı en büyük iş yeri projelerinden biri. Mevlâna Çarşısı ya da Altın Çarşı’nın yıkılıp yeniden yapılması… Biliyor musunuz bu proje için Cumhurbaşkanlığı kararnamesi gerekiyormuş. Hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem Cumhurbaşkanlığı'ndaki imzalar toplam 12 günde atılmış. İş hızlanmış. Başka bir şehir için olsa bu kadar hızlı olur muydu sizce?

Alâaddin’deki çevre düzenlemesi tamamen bittiğinde ‘o eski halinden eser yok şimdi’ tadında olacak…

Aselsan Konya tam olarak hizmete geçtiğinde binlerce aileye iş kapısı halini alacak. ‘Fabrika kurmuyorlar, millet işsiz’ diye veryansın edenler bunları neden görmez mesela?

KOSKİ’nin yaptıklarını yer altında olduğu için gözlerimiz hiç görmüyor. 500 milyon liraya yakın yatırım.

Söylemeden geçmeyeyim, Akyokuş’a yapılacak olan Akyokuş Kasrı projesi gerçekten görsel bakımdan çok güzel görünüyordu.

Elbette bulmak isteyen eksik bulabilir. Lakin samimi olarak iş yapma gayretini ve o makamın geçiciliğinin çok iyi bilindiğini fark ediyoruz. ‘Yarın bir gün başkanlık bitince Muhacir Pazarı’nda ya da bir düğün salonunda karşı karşıya geldiğimizde yüz yüze bakacağız’ cümlesi bunu anlatıyor.

ŞİFRE: BİRLİK VE BERABERLİK

Geçtiğimiz günlerde bu konuda kalem oynatmıştım. Şehir için ‘birlik ve beraberlik’ olmazsa olmazımız. Zaten birçok yazımızın temelini bu şifre oluşturur.

Uzun yıllar sonra merkez ilçeler bazında Konya daha önce yaşamadığı düzeyde birliktelik görüntüsü çiziyor. Bakan Murat Kurum ile Başkan Uğur İbrahim Altay’ın gönüldaşlığı şehir meselelerine doğrudan pozitif şekilde yansıyor. Başkan net mesaj verdi aslında: ‘Bu birlik ve beraberliği bozarsak Konya kaybeder. Bizim motivasyon için bir şeyler yapmamız gerekirken can sıkıcı şeyler yaparsak sonuç alamayız. Sonuçta marifet iltifata tabidir’

Maalesef şehirdeki birlik ve beraberliği bu güzel havayı zaman zaman bozmak isteyenler çıkabiliyor. Uğur Başkan dertleşirken en çok bundan bahsetti. Bir başkan hiçbir şey yapmasa bile şehirdeki bu birliği sağlayabiliyorsa zaten görevini fazlası ile yapıyor demektir.

Uğur Başkan Konya’daki rekor oyu Cumhur İttifakı ile aldı. Haliyle Cumhur İttifakı’nın gücü Konya’da belirgin şekilde hissediliyor. AK Parti – MHP birlikteliği hayırlı işlerin kapısını aralıyor. Geçtiğimiz günlerde Meram’da bir parka Sayın Alparslan Türkeş’in adı verildi. Bence çok güzel bir jest oldu. Yeri gelmişken düşünenleri tebrik edelim. Birlik beraberlik derken tam da bunu kastediyoruz aslında.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR