Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

Vaatler açık artırmada…

Vaatler açık artırmada…

Seçimler yaklaştıkça vaatlerin dozu da iyice artmaya başladı. Bakalım halkımız uçuk-kaçık laflara pabuç bırakacak mı? Ya da iktidara gelmekten iyice umudunu kesmiş olan partilerin vaatleri nerelere kadar gidecek?    

Her parti iktidara gelmek ister. Oynamaktan maksat, ütmektir. Hür iradesi ile oy veren insanları “Makarnacı, kömürcü” diye suçlayanların, bugün düştükleri duruma bakınca insanın ağzı açıkta kalıyor. “Nasıl olsa iktidara gelemeyeceğim. Bari iktidarın işini zorlaştırayım” dercesine o kadar desteksiz atıyorlar ki, arkalarından yetişmeye imkan yok.

“Onlar ne veriyorsa, ben 5 fazlasını vereceğim” diyen Demirel’i bile gerilerde bıraktılar.

Biri çıkmış “İktidara gelirsek elektrik bedava olacak” diyor. Yahu senin seçmen kitlen zaten elektriğe para vermiyor ki! Bekara avrat boşamak kolay olurmuş. İktidar umudu olmayanların desteksiz atmaya da hakkı olsun değil mi? Yalandan kim ölmüş? Vaat de parayla değil nasıl olsa. Salla sallayabildiğin kadar.

“Benim adım Kemal. Ben yaparım diyorsam, yaparım.” Böyle diyor Kılıçdaroğlu. Bu seçime özel 41 vaadi varmış. 41 kere maşallah. Adamın gözü kara. “Kazara iktidara gelirsem bu vaatleri nasıl yerine getireceğim” endişesi bile yok. Belki de iktidara gelmeye umudu yok.

Vaatlerini sıralamaya kalksak bana ayrılan sütun yetmez. Birader bari sindire-sindire anlatsaydın vaatlerini. “Sevindirik” olacak millet haberin olsun. Düşünsenize. Emeklisiniz. Ramazan Bayramında iki maaş alacaksınız. Birisi ikramiye. Ya da Emekliye Bayram harçlığı. 2 ay 10 gün sonra kurbanı nasıl alırım endişeniz yok. “Benim adım Kemal” onu da düşündü. Bir ikramiye de Kurban Bayramında. Yeme de yanında yat. Çiller de bir zamanlar 2 anahtar vaat etmişti. Birini bile bulamadık.

Vaatler çok da, ben şöyle dişe dokunanlarından bir-kaç örnek vereyim sizlere.

Genel Başkan Yardımcısı “Kafamızı bozan gazetelerin kapısına kilit vuracağız” diyor, Genel Başkan da “Basın özgürlüğünün önündeki tüm engelleri kaldıracağız” vaadinde bulunuyor. İşinize hangisi geliyorsa ona inanın artık.

Köylülerin toprak sahibi olması ile feodal düzenin yıkılacağını sanan Kılıçdaroğlu Ecevit gibi “Toprak işleyenin, su kullananın” demiyor ama, ona da öykünmeden edemiyor:

Topraksız köylüler için arazi edinme ofisi kuracağını söylüyor.

Bakın bu çok önemli işte. CHP iktidarında mazot 1 buçuk lira olacak. Şaşırdığından şalvar yamamak bu olsa gerektir. Ayrıca her aile aylık en az 600 lira gelire kavuşacak. Bu gelir ailenin durumuna göre bin 200 liraya kadar da çıkabilecek. Bundan iyisi Şam’da kayısı. Ben 60 yaşıma bastım, bu güne kadar böylesini ne duydum, ne gördüm.     

“Bana 4 yıl verin, sizi uçurayım” diyor arkadaş. İnanıp inanmamak size kalmış.

İsteyenin bir yüzü, vermeyen zenci.

İyi uçuşlar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR