Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

VALİYİ YAKAN YAKIN EKİBİ!

VALİYİ YAKAN YAKIN EKİBİ!

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ulusal medyanın gündemini işgal etmeye devam ediyor. Okurlar da bizleri bu konuda “neden bir şeyler söyleyecek cesaretiniz yok” diye eleştiriyor.

Mesele cesaretsizlik değil. Bir kere bunda anlaşalım.

Bizler sırf muhalefet olsun diye yapılan haberlerin arkasından gidecek insanlar değiliz. Bir kere malûm medyanın Konya ile ilgili böyle davranmasının arkasında, en ufak olayda dahi fırtına koparmasının ardında bu şehrin siyasi tercihlerinin olduğunu söylemek sır değil.

Elbette bu cümleler Vali Bey’in Konya’ya geldikten sonra yaşadığı; 10 Kasım hadisesi, basına yansımayan Tıp bayramı meselesi, Öğretmenler günü vakası ve son olarak galoş muhabbetini yok saymak için kurulmadı.

Karşınızda canavarca bir ruhla gol atmak için bekleyen bir güruh var. Siz asist yaparsanız adamlar gerekeni yapar. Kusura bakmayacaksınız! Ortada bir iletişim krizi var!

Maalesef Vali Beyin çevresinde yanlışa yanlış diyebilecek bir bürokratı yok. Bunun yanında çizgiden top çıkarabilecek adamı yok. Olsa üst üste bu kadar şey yaşanmaz.

En son öğretmenler günü krizi! Kesinlikle doğru yönetilmedi. Bir kere o olayda basınla öğretmenleri birbirinden en azından şerit yoluyla ayırmayan salon görevlilerinden, program koordinatörüne kadar herkes hatada pay sahibi.

Müslümanlık nedir diye sorsan üçten fazla cümle kuramayacak insanlar Valimize yumuşak karından çalışma derdinde. Birçok ortak dostun kefaletiyle üstüne basa basa söylüyorum: Sayın Toprak Konya’ya geçmişte gelmiş birçok Vali gibi İslâm’ın değerlerine son derece bağlı biri. Allah razı olsun.

Peki, sorun ne? Anlatayım.

Öğretmenler günü krizinde olay büyümeden halledilebilirdi. Görüntüleri ilk yayanlardan tutun gencin gazeteci olduğunu bildiği halde öğretmen diye haber yapanlara kadar (!) Peki ya o gazeteci genç nerede şimdi? İzinde mi?

Neyse o konuya daha çok girmeyeceğim. Zaten girersek bizi de tefe koyar birileri.

En son ulusal medyanın diline doladığı galoş olayı; haberi servis eden bizzat www.konya.gov.tr yani Valilik basın.

foto-072.jpg

Ekran görüntüsü mevcut, haber ve fotoğraf hala o şekliyle sitede duruyor!

Kardeşim, hiç mi bu işten anlamıyorsunuz! Malûm medyanın bu fotoğrafı alıp kullanacağını hiç mi düşünmüyorsunuz? Neden malzeme veriyorsunuz? Onlarca fotoğraf varken neden bunu servis ediyorsunuz?

Vali Beye ve Konya’mıza kastınız ne Allah aşkına?

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR