Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

VER MEHTERİ, ÇATLASIN DÜŞMANLAR!

VER MEHTERİ, ÇATLASIN DÜŞMANLAR!

Vikipedi’ye göre; Türk düşmanlığı, Türk karşıtlığı ya da Türk fobisi, Türklere, Türk kültürüne, Osmanlı İmparatorluğu'na, Türkiye'ye ve Türk halklarına karşı olan düşmanlık olarak tanımlanır. Fakat viki ile sınırlı değil tabi ki Türk düşmanlığı tarih boyunca yüzlerce yıldır devam eden bir süreç. Öyle ki Protestanlık mezhebinin kurucusu olan Alman Papaz Martin Luther! Hoşgörünün yolunu açan Luther’e göre Türkler Katolik Kilisesi’nin yanlışlarına, yolsuzluklarına karşı “Tanrı’nın gönderdiği cezadır.” Tanrı, işlenen sayısız günah ve nankörlük nedeniyle şeytan Türkleri Almanların başına bela etmiştir. “Bir Türk’ü öldüren vicdan azabı duymamalı; tersine Hıristiyanlığın düşmanını yok ettiği için vicdanı rahatlamalıdır” sözlerinin sahibidir.

Fransız filozof Voltaire, “İnsanlığın iki büyük baş belası var: Birincisi veba, ikincisi Türkler, bende birkaç tanesini öldürmek isterim” demiştir. Bu arkadaş aydınlanma hareketinin öncülerindendir. Bu insanların etnik kökeni, dini, ırkı gereği bunları söylemeleri normal karşılanabilir. Milli takım Konya’da son Dünya Şampiyonu dünya sıralamasında ikinci olan ülkeyi taraftarının büyük baskısıyla tek vücut olmasıyla sahadan sildi. Fakat kimliğinde T.C ibaresi yer alan, Mustafa Denizli’nin içimizdeki İrlandalılar sözüne cuk diye oturan bir takım ön yargılı düşünce özürlüleri yine Konya’yı kötülemeden duramadı. Mehter marşına hakaret eden mi ararsın, Konya’ya yobazlığı yakıştıran karakteri oturmamışları mı anarsın...  Konya muhteşemsin! Bir Konyalı olarak gurur duyuyorum şehrimle. Milli takım nasıl desteklenir, milli ruh nedir, Türklük nedir, bilmeyenler gördü, gören bazı sığ düşünceler ise olmayanı gördü.

Şenol Güneş’in milli takıma gelişi ile muazzam bir yükseliş yaşayan takımımıza, basit takımları yendiler. Fransa maçı ölçü olacak fark yiyeceğiz gibi söylemleri satır aralarına koydular. Milli takım aleyhine bahis oynayan kendi ülkesinin milli takımı ile mizah adı altında çirkefleşenlerden hakaret edip küçük düşürenlerden bahsetmiyorum bile. Hele ki reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığı ile gündem olmak isteyen şuursuzlara milli takımı ve Türk futbol kamuoyunu yedirtmemek gerek.

Milli takımımız taraftarı takımı teknik heyeti ile tek vücut olununca dünya şampiyonu da olsa sahadan nasıl silinir, nasıl ezilir, hepsini hem tüm dünyaya hem de İrlanda nüfusunu kalabalıklaştıranlara gösterdiler. Uzun zamandır özlediğimiz milli takımı bize yaşattılar bizde onlara özledikleri desteği verdik tek vücut olduk.

Maçtan sonra Fransız Başkonsolos Türkçe serzenişte bulunurken, içimizdeki Fransızlar ise Fransızca kendilerine destek verdiler. Islıklama oldu ama bu ıslıklamalar milli marş başladığında birkaç saniye içinde bitti. Maç esnasında Fransız futbolculara top geçtiğinde büyük bir uğultu ile ıslıkladık ve oyuna adapte olmamalarını sağladık.

Sonuç olarak; Fransız futbolcular atmosferden etkilendiklerini açıkça belirtirken içimizdeki Fransızlar ise mehterden Plevne’den rahatsız oldular. Konyalı futbol severler İzmir marşını da söyler, ölürüm Türkiye’mi de, milli ruhu da, sözde değil özde bilirler. Şehir dışından Konya’ya maç izlemeye gelenler bunu kendi gözleri ile gördüler ve olumsuz düşünceleri beyinlerinden sildiler. Beyninde hasar olan görmeye bilir çok görmemek gerek.  Şenol Güneş’in hoca olarak en çok beğendiğim özelliği rakip analizi ve rakibe göre takım uygulaması, rakibe göre takım derken oyuncuları değiştirmek yerine aynı oyuncular üzerinden sistem geliştirmek ve uygulatmak.

Fransa maçının canlı şahidi olmak ve tarihe tanıklık etmek elbette çok güzel, bu güzelliğin bir saman alevinden ziyade bir anlayış olduğunu vurgulamak için önümüzde İzlanda maçı var. Kendi içinde hikâyeler barındıracak maçı kazanmamız durumunda ayakları yere sağlam basan ve ne yaptığını bilen takım destan yazmaya devam edecektir.  Unutmadan şu bizi Dünya’ya rezil ettiniz zihniyeti rezil olmayacakları ülkeler aidiyetlerini belirtip onların nüfusuna geçsinler, geçsinler ki içeriyi karıştırmasınlar. Biz onlarsız daha bir Türk gibi duruyoruz. Bize bizden başkasının saygısı yoktur olmayacaktır. Onlar, küfürdür ve tek millettir. Fırsat bulduklarını bize her türlü pisliği yapacaklardır. Biz TÜRKLÜĞÜMÜZ ile Gurur duyuyoruz. Allah’a şükür Müslüman coğrafyada Türk olma şerefine nail olmuşuz.

 Maçın sözü; Asaletimiz hamasetimizde gizli, verin mehteri çatlasın Türk Düşmanları…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR