İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Virüs Futbolu Nasıl Etkiler

Virüs Futbolu Nasıl Etkiler

Geçen hafta oynanan Fenerbahçe maçıyla liglere ara verileceğini tahmin ettiğimi son yazımda belirtmiştim. Aynen dediğimiz gibi süresiz liglerin ertelenmesini Futbol Federasyonu bir karar alarak ligleri erteledi.

Dünya genelinde koronavirüsün etkisini göstermesiyle bizim liglerde süresiz ertelenmiş oldu. Liglerin ne zaman başlayacağı ise belirsizliğini korurken kulüpler ise tedbir amaçlı antrenman sahası soyunma odaları stadyumları ve spor salonlarını dezenfekte ederek önlem almaya çalışıyorlar.

Konyaspor başta olmak üzere diğer takımlarda futbolcularına ciddi uyarılar yaparak kendilerini karantinaya almalarını ve hiçbir yere gitmemelerini istedi. Normal şartlarda takıma dört gün izin veren Bülent Korkmaz pazartesi takımı idmana çıkarmayı düşünüyordu. Fakat antrenmanın ertelenmeside bugün gündemde.

Kulüper Birliği Vakfı Başkanı olan Mehmet Sepil Kulüpler Birliği toplantısında ligin başlangıç tarihini tartıştıklarını ve TFF ‘ye 17 Nisan tarihinin gidişatta bir sıkıntı olmazsa bu tarihte başlanabileceğini önermişler. Bu kararı da TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı oturup bir karar alacağını tahmin ediyorum. Eğer ligler bu tarihte de başlamaz ise üç ayrı senaryo konuşuluyor. Bunlardan ilki 17 Nisan ‘da başlaması bu tarih olmazsa Play-Off eğer bu da olmazsa liglerin bu şekilde tescil edilmesi. Bunu da önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Fakat büyük bir sorunda şurda başlamakta. Malum takımlarda Mayıs ayı sonu olarak sözleşmeleri bitecek oyuncular var bunlar içinde nasıl bir karar alınır nasıl bir sonuç çıkar bunların hepsini ileriki günlerde göreceğiz.

Benim tek temennim bu illet virüs ülkemizden en az hasarla çıkıp gitmesidir. Bunun içinde herkesin daha dikkatli ve devletimizin koymuş olduğu kurallara uymasıdır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR