Uğur Özteke (Spor)

Uğur Özteke (Spor)

Ya kazanamasaydık

Ya kazanamasaydık

Konyaspor ligin en alt sırasına demir atmış 11 maçta 1 galibiyet 1 beraberlikle sadece 4 puan alabilmiş olan Eskişehirspor karşısında zorlanmış gibi görünse de özellikle iki usta ayağının golü ile maçı kazanmayı bildi. Yalnız bu maç için kazanılan 90 dakikanın ardından Konyaspor’u eleştirmek ne kadar zor olursa olsun şu gerçekleri unutmamalıyız. Konyasporlu futbolcuların kazanmak isteme ruhu olmak ise siz kazanamazsınız.

Konyaspor rakibinden hem teknik hem de taktik olarak hatta isim olarak mevcut potansiyelle 10 kat değil 100 kat daha iyidir. Peki biz niye bu maçta iki kez geriye düştük. Özellikle ilk yarının sonlarında Aykut Hoca için niye mırıldanmalar oldu?

Aykut Hoca ikinci yarıya başlarken yaptığı hamlelerle bu maçı kazandı. Hayır hayır hayır…

Konyasporlu futbolcular ne zaman topa sahip olmak istediler. Bu oyunun ciddi bir iş olduğunu düşündüler, o zaman kazandılar.

Bu maçın taktik ile sistem ile bir alakası yoktu ki. Eskişehirspor’un pas yapacak, topu sürecek gücü yoktu ki, 93 dakikada 3 şut attılar, 2’si gol oldu. Bir de hatırlanacak pozisyonları vardı. Maçtan 3-4 saat önce Konya’da yaşayan Eskişehirli sporsever bir dostuma hatta sporu bilen de bir dostuma “Konyaspor bu maçı kazanamazsa 42. kattan kendisini aşağıya atsın” dedim. Bana inanmamış olacak ki unutma bunu maçtan sonra yaz dedi. İşte bunu şunun için söylüyorum Konyasporlu futbolcular terlemeden bu maçı kazandılar ise rakibin de tükenmişliğini unutmamak gerekir. Konya’ya deplasmanda bırakın puan almayı gol dahi atamadan gelen Eskişehir belki de son kurşununu da dün sıkmış oldu. Konyaspor ise yol kazasına uğramadan, hanesine üç puan daha yazdırarak kritik bir galibiyete imza atmış oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke (Spor) Arşivi
SON YAZILAR