Hasan Büyükkeleş

Hasan Büyükkeleş

Yağmur  Duası

Yağmur  Duası

65 Sene evvel kuraklık  nedeni ile rahmetlik babamla beraber Musalla mezarlığında , namazgahta yağmur duasına geldik,  namazgâhta müthiş bir kalabalık vardı. koyunlar,kuzular bir tarafta, bayanlar bir tarafta, erkekler bir tarafta toplanmıştı.  Koyunlar,kuzular melesiyor,anneleri ile gelen bebeklerde ağliyordu, dua eden hocalar agliyordu, cemaatin çoğunluğuda ağliyordu, o küçük yaşımla, o  güzel  manevi havayı hâlâ unutamam.65 sene evvel maneviyatın, Allah dostlarının,velilerin,meczup'un bol olduğu bereketli günlerdi.Rabbim imtihanlarımızı kolaylaştırsın.Bu arada ,1907 'de hac farizasinda iken aynı odada kaldığımız Seydişehir' li oda arkadaşım anlattı,Seydişehir'de yağmur duasına çıkan , halk toplanır.Hoca taşın üstüne çıkar , yağmur duasına başlar.Seydişehir'in Allah dostu olan,ama vatandaş gözünde meczup olarak görünen Abdullah ismindeki kişiyi de duaya çağırırlar,  duaya başlar,duanın sonunda inmemm Yarabbi ,inmemm Yarabbi, inmemm Yarabbi der,Rabbime niyaz eder ,aradan yarim saat geçer yağmur yağmaya başlar.                                                       Yaşam, değişti maneviyatimiz unutuldu, herşey maddiyat oldu,Rabbim salih kimselerden eylesin  Amin.

Abdullah b.zeyd(r.a)Rasulallah (s.a.v)i yağmur duasına çıktığı gün  görmüştüm. Dua etmek için cemaate arkasını dönüp kıbleye yöneldi sonra rıdasini ters çevirdi, bize iki rekat namaz kildirdi ve her iki rekatta da kıraatı açıktan okudu demiştir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hasan Büyükkeleş Arşivi

Nasip

13 Mart 2021 Cumartesi 00:02
SON YAZILAR