İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Yeni bir Skubic bulunur mu?

Yeni bir Skubic bulunur mu?

Ara transfer dönemi bugün resmen başlıyor. Herkesin aklında malum sorular ve yorumlar var; “Konyaspor transfer yapacak mı?”,  “Sol bek alınacak mı?”, “8 numara şart”…

Bunun kararını elbette transfer komitesi ve teknik heyet verecek. Biz sadece şunu biliyoruz ya da kestiriyoruz; belki 1 çok çok iki transfer yapılabilir. Alınacak oyuncu kesinlikle pahalı bir isim olmayacak. Yani öyle milyon euroların havada uçuştuğu bonservisler, Eto’o gibi yıldızlar olmayacak. Takıma ve takım oyununa uygun, bonservis bedeliyle kulübü yıpratmayacak hatta gelecek vaden isimler olacak.

Ara transfer dönemi zordur. Hem oyuncuların kulüpleriyle olan bağlarının devam etmesi hem de kaliteli isimlerin boşta olma ya da kulübü tarafından transferine izin verilme ihtimali çok azdır. Bu dönemde transfer yapmak için ya çok yüksek bonservis bedeli ve oyuncuyu ikna için yüksek meblağlar ödeyeceksiniz ya da boşta olan, kulübünde huzursuz olan bir ismi getireceksiniz. Kısaca ara transfer risktir.

Konyaspor geçmişte bu riskleri defalarca almış kiminde başarılı olmuş kimisinde de büyük hayal kırıklıkları yaşamıştı.

Yakın dönemde ara transferin en faydalı isimlerini getiren de Aykut Hoca olmuştur. Takımın göz bebeği oyuncularından Skubic ve iyi bir bonservis bedeli karşılığında satılıp halen aklımızda olan Bary Douglas, Aykut Hoca’nın ara dönem transferidir ve devre arası transferi denince akla ilk gelen isimlerdir.

Konyaspor’un şuan için net bir şekilde görülen eksiği sol bektir. Bunun dışında iyi bir isim bulunursa sol açığa da takviye yapılabilir. Hurtado’nun takıma vereceği katkı, Hoca’nın ondan alacağı verim de Konyaspor için çok önemli. Hatta o bizim için yepyeni bir transfer olabilir. Bunun dışında maşallah taş gibi takımımız var. Bu takım iyi bir devre arası kampıyla ligde kısa sürede ilk 4 içerisine kendisini atacak ve sezonu zirve yarışı içerisinde bitirecektir. 

Bu yüzden çok fazla transfer beklentisi ya da talepleriyle takımdaki dengeleri de bozmaya lüzum yok. Hocamızın her fırsatta dile getirdiği gibi “Transferden önce mevcut ödemelerin zamanında yapılması”na konsantre olunmalı. Bu noktada da işini iyi yapan güvenilir bir yönetim iş başında. Hilmi Kulluk yönetimi ve Aykut Hoca büyük bir şanstır ve belki de bir takımın başına 50-100 yılda gelebilecek bir olaydır. Bunun kıymetini bilmeli ve işin erbaplarına saygı gösterip her şartta takımımıza destek olmalıyız. İnşallah Konya ve Konyaspor camiası güzel günler görecek.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR