YENİ ÇIKAN KİTAPLAR

YENİ ÇIKAN KİTAPLAR
Okuma dostlarına yeni yayınlanan kitaplarda bir tur

ÖZBAHÇE’DEN GÜZEL İŞLER

Yakın zaman önce kendisiyle yaptığımız bir röportajı sayfamızda da yer alan Osman Özbahçe, edebiyatımıza anlamlı katkılarını sürdürüyor. Ebabil Yayınları ile birbiri ardına nitelikli eserler neşreden Özbahçe, Hayriye Ünal söyleşilerinin bir araya getirildiği ‘Hep Tabu’ adlı kitabı hazırlayarak güzel bir işe daha imza attı. Yalnız şiir türünde değil, edebiyatın hemen her türünde yayınladığı eserlerle göz dolduran Ebabil Yayınları, son olarak Hakan Şarkdemir’in ‘Fiten’ isimli şiir kitabını okuyuculara sundu. Özbahçe’ye edebiyatımız çok şey borçlu.

DÖNGEL DÜNYA

Ethem Baran çok yönlü bir kalemdir; öykü, deneme, eleştiri, romanlarıyla tanınır. Son öykü kitabını 2011’de çıkaran Baran’ın yeni öykü kitabı, ‘ Döngel Dünya’ İletişim Yayınları arasında yeni çıktı. Onbeş öykünün yer aldığı kitapta kent ve kırsal kesimdeki insan ilişkileri anlatılıyor. Şiirsel diliyle dikkat çeken öykülerde mekan genellikle Ankara’dır; Karanfil Sokağı, Dost Kitabevi… Yeşilçam yıldızlarına hayran gençler, kaçak bir adam, kitabını imzalamak için memleketine gelen yazar, terziler, tren istasyonu çalışanları ve daha pek çok kahraman, ‘ Döngel Dünya’da sizleri bekliyor.

ESKİ İSTANBUL SOKAKLARINDA BİR GEZİNTİ

Dursun Gürlek’in Timaş yayınları arasında çıkan ‘ Dersaadet’te Bayram Sabahları adlı eserinde eski bayramların havası ve saray erkanının kendine has, apayrı şölenleri canlanıyor adeta. Mübarek bayram namazı ile başlayan sevinç, ev halkının bayramlaşması, ziyaretler vs. dünyaya hükmetmiş bir imparatorluğun başkenti olan bir beldede yaşanan ortamı, kültürü anlatıyor kitap. Yeni Şafak gazetesinde yayınlanan yazılarıyla da kültür hayatımızı sık sık önümüze getiren Gürlek’in toplumsal yaşantımıza dair pek çok eseri bulunuyor.

EDEBİYAT VE UTANÇ

Franz Kafka’nın unutulmaz eseri ‘Dava’dan hareketle  utanç kavramını irdeleyen Ahmet Sarı’nın ‘ Edebiyat ve Utanç’ adlı eseri Ketebe etiketiyle okuyucularla buluştu. Daha önce Edebiyat ve Suç adlı kitabını aynı yayınevinden çıkaran Sarı’nın bu eserinde özgün fikirler, filozoflar, görsel materyaller ve kitaplar okuyucuyu bekliyor. 320 sayfalık ‘ Edebiyat ve Utanç’ ta güzel bir utanç kurtuluşumuz olabilir mi, utançlar ile varoluş kaygısının beslenmesi, Kafka’nın Milena’ya mektuplarında satır aralarına gizlenen utanç gibi birbirinden ilginç pek çok konu yer alıyor.

TARİHLE BİLEK GÜREŞİ

Tarih ve tarih yazıcılığının en önemli isimlerinden Y. Hakan Erdem, ‘ Sözden Kalanlar’ adlı söyleşi ve yorum kitabında masalcı tarihçileri, tarihi kutsallaştırırken kendileri de kutsallaşan üstatları anlatarak arabanın, cep telefonunun, ayakkabının iyisini, iyi tatilin nerede yapılacağını öğrenen bir toplumun iyi tarihi ucuz ve kötü tarihten ayırmayı başarabileceğini iddia ediyor. Tarih, tarihçilik, kurgu, insan ve toplum üzerine cesur ve özgün tespitlerle dolu ‘ Sözde Kalanlar’ Timaş yayınları arasında çıkmış, kitapçı raflarındaki yerini almış.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.