Oktay Mermer

Oktay Mermer

Yeni Vekil Adaylardan Ne İsteyelim?

Yeni Vekil Adaylardan Ne İsteyelim?

Başta tüm parti vekil adaylarının ülkemize hayırlı olmasını, iş yapacak adayların da seçilmesini bir vatandaş olarak istiyorum.

Bir kez daha milletin vekili nasıl olmalı, halkın nasıl bir vekil istediğini kendi kalemimden yazmak istedim.

Milletin vekili adı üstünde milletin temsilcisi, milletin sözcüsü, milletin eli, ayağı, gözü her şeyidir.

Ben bu işi şuna benzetiyorum. Avukatınız var, vekalet veriyorsunuz, sizin yerinize sizin tüm hukuki haklarınızı koruyor, kolluyor ve sizin kanunlar karşısındaki hakkınız olan değerlere sahip olmanızı sağlıyor.

Sizin istemediğiniz ya da size zarar gelecek her şeye kanunlar çerçevesinde göğüs geriyor. Sizin ile çalıştığı içinde sizden ücret alıyor ve de karşılıklı saygı oluşuyor.

Şimdi gelelim vekil tarafına, yine biz vekaletimizi 550 vekile verip diyoruz ki, sen benim tüm haklarımı koru, beni temsil et, kanun hukuk çerçevesinde bana fayda sağla ve bu çalışmanın karşılığını da devlet sana maddi olarak ödesin.  Bu arada da sen bana saygı göster ki bende sana kat kat mislini göstereyim.

Buraya kadar bir yanlış var mı? Bence yok…

Ben AK Parti Adaylarının birçok ilde sürpriz yaptığını biliyorum, bu durum Konya ili içinde geçerli.  Peki bu sürpriz listelerin Konya içinde baktığımızdaki durumu ne derseniz?

Benim de bir çoğunu yakinen tanıdığım adayların, Sayın Başbakanımız ve Konya il teşkilatı tarafından özenle belirlendiği  düşüncesindeyim.

Şimdi gelelim halkımızın, vekil adaylarımızdan istediği nedir?

İşyerimize, sokağımıza, medya ve basın aracılığı ile evlerimize gelen vekil adaylarımız, kendilerini tanıtırken, yapacakları hizmetleri sunarken ve vatandaşın isteklerini dinlerken,  gösterilen sevginin,  saygının ve ulaşa birliğin devamını da seçildiklerinde şimdiki gibi olmasın isteyelim.

Ulaşa birliğin devamını da diyorum, çünkü bu 2 ay içinde ne istersek o kazanç,  sonra ki 4 yıl malum, vekili bulana aşk olsun.

Onun için en başta vatandaş olarak, vekillerden şunun taahhüdünü yapalım.

  1. Makamlarına kabul etmeleri için randevu vermelerinin sözünü alalım,
  2.  Makamlarına geldiğimizde, güler yüzü, hemşeri sevgisini,  insanca hak edilen değeri vermelerini isteyelim,
  3. Şahsımız,  şehrimiz,  kasabamız adına yapılacak bir hizmet için isteğimizi not alıp, ilgilenmesini ve nezaketen olumlu-olumsuz geri dönmelerini,
  4. Kendilerinin cep telefonlarının sizlerde olmasını, arandığında cevap verilmesini ya da cevapsız telefonumuza geri dönülmesini rica edelim. 

Eğer bunları yapacaklarına söz veriyorlarsa hiç düşünmeyin oyunuzu direk verin derim.

Yoksa boş vaatlere, çift anahtarlar, çift maaş ikramiyeler gibi aslı astarı olmayan sözlere itimat eden halk hiçbir yerde yok, Konya ilimizde hiç yok.

Bu hayırlı yola çıkan tüm adaylarımıza başarılar dilerken, çok meşakkatli bir dönemde görev yapacaklarından ötürü de kendilerine Allah yar ve yardımcıları olsun diyorum. 

Sözün özü: “Gül sunan bir elde daima bir miktar gül kokusu kalır.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR