Şemsettin Beştav

Şemsettin Beştav

Yeni yönetim geleceği doğru planlamalı

Yeni yönetim geleceği doğru planlamalı

Profesyonel faaliyeti olan futbol kulüplerimizin yaşadığı sorunların temelinde, kendi potansiyellerini bilmeden hedeflenmenin çelişkisi yatmaktadır. Bir profesyonel faaliyet her şeyden önce işlev ve performans üzerine kurulur. İşlev ve performansı belirleyen ve geliştiren temel faktör iş sisteminin kurulmuş olmasıdır.

İş sistemini kurabilmek için:

- Mevcut durumun değerlendirilmesi

- Daha iyisinin nasıl yapılmasının mümkün olduğunun araştırılması - İşin uygulanma başarısı için maliyet hesaplarının yapılması - İşin kimlerle yapılmasının araştırılması

- İşin zaman boyutunun hesaplanması

- İşin ortaya çıkaracağı ürünün yani

"Sonuç" pazarlanması.

Bu durum, sistemin kuruluş talepleridir. Bundan sonraki ihtiyaçlar sistemin performansının belirleyicisi olacaktır. Kulüpteki yapılacak tüm hizmetlerin gerçekleşmesiyle birlikte kulüp performansının yakalanacağı gerçeği karşısında bir başka gerçekte amatör yöneticilerle bu işlerin yapılamayacağıdır.

Bu bilgiler ışığında yeni seçilecek Konyaspor yönetimi geleceği doğru bir şekilde planlamalıdır. Öncelikle düzenli bir bütçeyle birlikte yeni ve sabit kalıcı gelir kaynakları bulunmalıdır. Gelirlerin harcamalarını da mantıklı ve kabul edilebilir şekilde yapmak gerekir. Sportif alandaki organizasyonun ilk adımı karakterli iyi sporcularla anlaşmak olmalıdır. Ekonomik alanda medya ve spor dünyasında ön planda yer alınmalıdır. Kulübün kazanmış olduğu gücün devamı sağlanmalıdır. Kulübün marka değerini artırmak için kapasite oluşturmakla birlikte kulübü destekleyicilerin genişletilmesini sağlamak yönetimlerin en önemli görevleri olmalıdır.

Yazımı futbolumuzun en büyük duayenlerinden Özkan Sümer Hocamın Trabzonspor Genel Kurulunda dile getirdiği ders niteliğinde konuşmasından bazı pasajlar aktararak bitirmek istiyorum.

"Seçilen yönetimlerin hata yapma lüksü yoktur. Yönetimler sorumluluk taşırlar. Yönetimler üç şeyi bilmek zorunda.

1- Bilmediğini bilme

2- Bilmediğini nerde nasıl giderebileceğini bilmeli 3- Elde ettiği bilgiyi nerde nasıl kullanabileceğini bilmeli.

Bu bir zorunluluktur. Bilgi küçükse yanlışlar büyük olacaktır. O halde şiddetle büyük bilgiye, doğru bilgiye ihtiyaç vardır.

Son söz yeni yönetimi seçecek genel kurul üyelerinin çoğunluğu Ahmet Şan ve ekibinin adamları olduğundan aday olacak yeni başkan adaylarının seçilme şansını çok düşük görüyorum. Ahmet Şan ve ekibi de aday olursa Konyaspor’un menfaatleri doğrultusunda uzlaşmayla diğer başkan adaylarının da önünü açarlar diye düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Şemsettin Beştav Arşivi
SON YAZILAR