Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Yine hüsran..!

Yine hüsran..!

3 puana şiddetle ihtiyacı olan Konyaspor 2-0 öne geçtiği mücadeleden 3-2 mağlup ayrılarak yine hüsran yaşadı..

15 dakikada 2-0 galip duruma gelince anlamsız şekilde topun rakibe bırakılması sadece savunma yapılması pahalıya maloldu.

Ne desek boş bu saatten sonra..!

Konyaspor Teknik Direktörü Fahrudin Ömeroviç, son derece ilginç kadro tercihi ile şaşırttı maç öncesi yeni transferlerden sadece Damjanovic'e ilk 11'de forma verdi. Mutlak 3 puan alınması şart olan maçta ayrıca ileride Cikalleshi görev alırken, hazır durumda olmalarına rağmen ne Ethemi ne de Ndao'ya forma vermedi.

8'de Cicaldau kaptı rakipten Cikalleshinin getirdiği topla buluşan Prip çok güzel bir gole imza attı taraftarın endişeli beklentisini neşeye döndüren muhteşem vuruşuyla Konyaspor'u 1-0 öne geçirdi..

Golden sonra biraz duraksayan ve topu daha çok rakibe bırakan Konyaspor 14'te bu kez Marlos'un kaptığı topla soldan ortasında Cikalleshi ayağının altından kaçırdı ama oraya yetişen Prip kendisinin ve takımının 2. golünü ağlara bırakmayı başardı..

Galibiyeti geçtim aylardır erken gol atmakta dahi zorlanan Konyaspor'un 14 dakikada 2-0 öne geçmesi son derece sevindirici oluyordu elbette..

Bunda ön alan baskısı ile kapılan toplarda etkili bindirmeler çok önemli etkendi ve Prip de belki de takıma katıldıktan sonra en iyi oyununu sergiliyor ve 2 gol birden atıyordu çoşkulu istekli takımı daha da ateşliyordu böylece..

2-0'dan sonra topu tamamen Başakşehir'e bırakan, kontraatak kovalayan Konyaspor vardı uzun süre, öyle ki birara Başakşehir yüzde 68 topla oynama istatistiğine ulaşıyordu..!

İkinci 45'te aynı kadro ve aynı anlayışla yani topu rakibe bırakarak devam etti Ömeroviç..

Bu da rakibin baskısını daha da artırmasına tehlikeli ataklar üretmesine vesile oluyordu..

Genç hakem Alper Akarsu da özellikle 2. yarıdaki enteresan kararları ile dikkat çekiyordu. Bunlardan birisinde devam kararına VAR müdahale etti hakem izledi penaltı kararı verdi ortalık karıştı..!

67'de kullanılan penaltı atışı gole çevrilince durum 2-1 oldu. Gol sonrası şaşırtıcı şekilde Yunus Mallı Cikalleshi ile Marlos da yeni transfer Ethemi ile değiştirildi. 78'de Prip de yerini son transfer Ndao'ya bırakıyordu..!

Ve 79'da Piontek kafayla kendisinin ve takımının 2. golünü atınca durum bir anda 2-2'ye geliyor Konyaspor da 2-0 yeter düşüncesi ile sahasına gömülmesinin cezasını çekiyordu..

88'de Deniz müthiş bir kurtarışa imza atarak Piontek'in 3. golünü engelledi, ama 90+2'de o Piontek 3. golünü atmayı başarıyordu çaprazdan çektiği şutu ile..

2-0 öne geçtiği maçta 3-2 mağlup duruma düşen Konyaspor mutlak 3 puan umuduyla çıktığı sahadan hüsranla ayrıldı.

Vah Konyaspor'um vah...!

Bu hale getirenlere yazıklar olsun..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR