Şemsettin Beştav

Şemsettin Beştav

Yönetim taraftarın gazını alıyor

Yönetim taraftarın gazını alıyor

Geçen sene Konya’da milli maçlar oynanırken büyükşehir belediye başkanımız Tahir Akyürek spor yazarlarını Konyaspor’un Kayacık Tesisleri’nde sabah kahvaltısında ağırlamıştı. Toplantı sonrası başkan Ahmet Şan’la TÜFAD Başkanı İsmet Karababa ve eski süper lig hakemi gazetemiz spor yazarı Oktay Demiray’la birlikte iki saate yakın Konyaspor üzerine sohbet ettik. Bu sohbette başkana gazetemdeki yorumumda belirttiğim gibi farklı Galatasaray yenilgisinden sonra Aykut Hocayı basın aracılığıyla eleştirmenin yanlış olduğunu söyledim. Başkan bana cevaben “Ben artık tecrübeli bir başkanım. Benim de sorumlu olduğum yerler var. Nerede nasıl karar verileceğine yetkili olarak bırakın da ben karar vereyim. Ben taraftarın gazını başka türlü nasıl alacağım” dedi. O gün konuşmalarındaki yorumlarını ve tavırlarını kendini birilerine ispatlama çabası olarak gördüm. Günümüze dönecek olursak başkan aynı hatayı ikinci kez yapıyor. Kulüp, Aykut Hoca’nın uyarılmasıyla ilgili ilk yanlış beyanatı ikinci bir beyanatla düzeltmeye kalkıyor. Bir de bunun üzerine Aykut Hoca’ya iki yıllık daha teklif götürülüyor. Çocuk mu kandırıyorsunuz. Karşınızda yılların tecrübeli futbolcusu, teknik adamı Aykut Kocaman var. Kulüplerin içerisinde dönen dolapları senden daha iyi bilir. Sevgili başkan önce şunu söylemem lazım. Siz Konyaspor takımının liderisiniz. Liderler üzerinde yapılan tüm araştırmalarda şu özellikler ön plana çıkar.

- Vizyon sahibi olması

- Açık iletişim kurması

- Motive etmesi

- Sinerjik takım kurabilmesi

- İnançlı, kararlı ve tutarlı olması

- Güvenilir olması

- Gelişim odaklı olması

- Yenilikçi olması

- Beklentileri vizyonla birleştirmesi

- Mütevazı olması

- Bilgi sahibi olması

- Esnek olması

Bu bilgiler ışığında lütfen empati yapar mısın? Siz de bu özeliklerin hangisi var. Lider kişilerin iki sefer aynı hatayı yapma lüksü olamaz. Konyalı, “Fenerbahçe maçında İstanbul Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda bana beş liraya şeref tribününde çay içirdiler” gafını da unutmadı. Sevgili başkan seni yanlış yönlendiren akıl hocalarını da gözden geçirmende fayda var. Öyle Konya’daki spor programlarına canlı bağlanarak soru soranlara fırça atmaya kalkmaya da büyük başkan olunmaz. Geçen sene Galatasaray maçından sonra yine gazetelerde Aykut Hoca’yı eleştirdiğin zaman Aykut Hoca’nın cevaben zehir zemberek açıklamalarına, bilhassa cevap hakkımı saklı tutuyorum sözlerine niye cevap veremediniz. Son sözler Konyaspor yönetim kurulu üyelerine; başkan ve sizler Aykut Hoca’yı sevmeyebilirsiniz. Teknik direktörlüğünü beğenmeyebilirsiniz. Düşüncelerinden, size karşı tavırlarından hoşlanmayabilirsiniz. Lütfen sezon sonuna kadar sabır ederek hepimizin ortak menfaati Konyaspor’un başarısına odaklanalım. Sezon başında Fenerbahçe’ye gitmeyerek adamlığını bir defada tescil ettiren Aykut Hoca’yı sezon sonunda ona layık bir şekilde uğurlayalım. Zaten Aykut Hoca verdiği demeçlerde sezon sonunda ayrılacağı sinyalini veriyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Şemsettin Beştav Arşivi
SON YAZILAR