Yozgat'ta kar yağışı

Yozgat'ta kar yağışı
Hava sıcaklığının şubatta mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle erken çiçek açan bazı meyve ağaçları zarar gördü

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta etkili kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi.

Şehir merkezinde dün akşam başlayıp sabah saatlerine kadar etkisini sürdüren kar yağışının ardından yollarda buzlanma oluştu. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ve sürücüler, zor anlar yaşadı.

Şubatta hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle erken çiçek açan bazı meyve ağaçları da zarar gördü.

Bahçesiyle ilgilenen Hasan Okur, gazetecilere yaptığı açıklamada, kayısı ağaçlarının zarar gördüğünü belirterek, ''Şubatta bahar havası yaşandı ve ağaçlar erken çiçek açtı. Dün başlayan yağmurun ardından kar yağışıyla don oldu ve ağaçlar etkilendi. Bu yıl da meyve olmaz diye düşünüyorum'' dedi.

Bu arada, Kayseri'nin Erciyes Dağı etekleri ve bazı yüksek kesimleri ile Kırşehir'in Kaman ve Akpınar ilçelerinde de kar yağışı etkili oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.