Uğur Özteke

Uğur Özteke

BİZ YORGUNUZ, KURŞUNLARDA YORGUN (!)

BİZ YORGUNUZ, KURŞUNLARDA YORGUN (!)

Bugün birbirinden farklı üç ayrı konu ile sizlerle birlikteyiz. Bu üç konuda yine siz değerli okurlarımızdan geldi. Ancak buraya gelmeden dün şehri yine epey bir turladım şehir insanın yorgunluğu ve yılgınlığı inanın son derece düşündürücü idi.  

Önce okurumuzun şehrimiz adına gördüğü güzellik ile başlayalım

“ZAMANIN DURDUĞU ŞEHİR”

Dostumuz sevincini bizimle paylaşıyordu

“SA. Uğur abi Hayırlı Günler.

8 Kasımda gösterime girecek olan “Recep İvedik 6” filminin fragmanı yayınlandı. Konya’daki Kuru Fasulye Festivali’ne katılmak için uçak bileti almak isterken, acente görevlisinin yanlışlıkla Konya yerine Kenya bileti satması ve daha sonra yaşanan trajik komik olaylar anlatılıyor.

Fragmanda, Konya için söylenen “ZAMANIN DURDUĞU ŞEHİR” repliği hoşuma gitti paylaşmak istedim. Sanırım her şehir için bu ifade kullanılmıyor. 

a1-002.jpg

Kusur bulmak İçin bakma birine, bulmak İçin bakarsan bulursun, kusuru örtmeyi marifet edin kendine işte o zaman kusursuz olursun.”

………………

Dostumuzun bu güzel görüşüne yürekten katılırken, kendisine şehrimiz adına teşekkür ederiz. 

İNGİLİZCEDE BÜYÜK İ VAR MIDIR?

Yine bir okurumuz hafta sonunda bizi dolayısıyla yetkilileri uyarıyordu. Anlı şanlı Konya panorama müzesini gezerken İngilizce yazımlarda ki büyük İ harfine dikkat çekiyorlardı.

a2-002.jpg

İşte MİGRATİON.

Bilmem içimizde bilmeyenimiz var mı? Siz İngilizce de büyük İ gördünüz mü?

MİLLETİN BAŞI BU

YORGUN MERMİLERLE DERTTE İMİŞ

Bir abimiz bir büyüğümüzün de canı yorgun mermilerden yanmış. Önce bir arkadaşının ardından da üç gün sonra da kendisinin başına gelen olayı fotoğraflarla bizimle şöyle paylaşıyordu;

a3-002.jpg

“Uğur Ağabey selamlar, bu iki araba sadece bizim Dinçtaş Plazada oldu. Daha çok böyle hasara uğrayan arabalar var, telefonda da görüştük bir gencin omuzuna da isabet etmiş yine Nalçacı Bölgesinde emniyetin orada. Nalçacı’da çok mermi bulunmuş dükkanların ve işyerlerinin önünde. Bizim Dinçtaş Plazanın çatısında da mermi delikleri var. Artık ciddi anlamda sıkıntılı ve tehlikeli olmaya başladı ağabey.”

………….

Evet bu durum zaten polise yapılan müracaatlarda da varmış. Bu yorgun mermi işine sadece polisiye tedbirler ile çözüm bulamayız. Önce kendi insanımız daha sonrada çevresinde ki duyarlı insanlar bu işe bir son vermeliler.

Mesela Emniyetten dün bir de güzel haber geldi. Polis artık düğünleri sıkı denetim altında tutuluyor. Sadece Meram bölgesinde düğünde atılan 7 silah ele geçirilmişti.

İnşallah elbette polis işi sıkı tutacak ama ne varsa yine kendimizde aramalıyız derim.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir insana iyi demek için aceleci olma. Kötü demek içinde geç kalma.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?    

Geri geri gelmekte olan aracın arkasından geçmek için ısrarcı olmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR