Uğur Özteke

Uğur Özteke

İSTANBUL’A, ANKARA’YA YUNAN MI GİRDİ?

İSTANBUL’A, ANKARA’YA YUNAN MI GİRDİ?

Dışarıda güzel bir yağış var. Sakin, dingin, bereket inşallah… Gençler “nisanın sonuna geliyoruz kış gerisin geri mi geliyor?” diye sora dursunlar orta yaş ve üzeri daha eski kışların çıkmadığını biliyor. Evlerinde dolaplarında kışlıklarını kaldırıp yaz havasına girenler de tahminimce diyorum ki söylene söylene yeniden sandıklara sarılmışlardır.

Eskiler ve büyüklerimiz doğruyu biliyorlar çok şükür. Önceki gün (salı günü) sabah gönül dostum hayırsever işadamı başarılı örnek insan Selçuk Aydınalp Bey, Ankara yolundan sosyal medyasından fotoğraf ve görüntüler paylaşıyordu. Güzel bir kar yağışı vardı ve her taraf bembeyazdı. Selçuk abi böyle kötü şakalar yapmaz ama inanamadım sordum “Abi bunlar eski mi yeni mi?” diye. Selçuk abimiz Altınekin kavşağına kadar kar olduğunu söylüyordu.

Derken çarşamba gecesinden itibaren sosyal medyada şehir merkezinin dört bir yanından ilçelerimizden yüksek kesimlerden kar fotoğrafları gelmeye başladı.

Onun için sakin olalım ve eskilerin yaygın olarak kullandığı halk takvimine göre kışın çıkmadığını sizlerle bir kez daha paylaşalım. Hatta “Kork abrulun beşinden öküzü ayırır eşinden) dedikleri 5 gün sürecek Sitte-i Sevr fırtına ve yağışları (18-23 Nisan veya 21-26 Nisan) kapıdadır. 

Dün sabah Fatih Caddesinde Fatih Köprülü Kavşağının altından geçerken yağıştan dolayı aracın silecekleri yetişmiyordu. İşte tam bu noktada alt geçide girerken aklıma geldi “Niye daha beş yıl önce yapılan alt geçitlere bu yağışlı havalarda girerken frene basıp küçük gölcüklerde kalmamaya çalışıyoruz da bu alt geçitlerde en küçük bir su birikintisi yok?”

O zaman bu son alt geçitleri yapan, yaptıran ve en önemlisi de denetleyen yetkililerimize yöneticilerimize teşekkür ediyoruz.      

……………

Bir abimiz yaş ve yaşanmışlıklar olarak bizden çok tecrübeli bir büyüğümüz dün yine üşenmemiş yine kendi düşündüklerini gördüklerini samimi olarak bizimler paylaşmış. Allah kendisinden bin kere razı olsun

“Hayırlı Günler, Uğur bey

Gazetenizde haber olarak bahsi geçen Kule’deki intihar olayıdır. Burada Kule yöneticileri sorumlu tutulmalıdır. Burası seyirlik ise;

Tel, file, ağ ile önlem alınmalıydı.

İnşallah böyle bir olay ile bir daha karşı karşıya kalmayız. Önlem alınmazsa da Allah korusun devamı gelir bu olayların. Seyirlik ya kapatılmalı ya da önlem alınmalıdır (Tahir bey gibi sonradan pişman olmayalım.)

Sabah gelirken Karayolları kavşağı çıkışından Ankara Yolu istikametine doğru yola konan dubaları gördüm. Üst geçitten geçerken dubalar yolu daraltıyor. Kazaya sebebiyet veriyor.

 

foto-1-596.jpg

Bu memlekette trafik yok mu? Zabıta yok mu? Yetkili yok mu? Bir kaza da oldu mu? Ah, vah suçlu aramaya koyuluruz.

Aksaray Yolu üzerinde TÜMOSAB konutları önünde polis ve jandarma kontrol noktası var. Bizi bir kaç günde bir kontrol etmekte biz bundan rahatsız olmuyoruz. Bu kontrol noktasını Zivecik-Tömek yoluna taşıyıp, kontrollerin oradan yapılması daha uygun olur diye düşünüyorum. Mesela; kaçak varsa Ankara Yoluna kaçabilir bu gibi durumlar da önlenmiş olur. Saygılarımla...”

………..

Teşekkürler değerli büyüğüm.

MEPAŞ HOPLATTI

Dün öğlen olmamıştı. Ancak Konya’da belli bir kesim vatandaş zıplıyordu. Öfkeden kafaları tavana vuruyordu. Dahası dün Ankara’da bulunan akşam trenle evlerine dönecek Konyalılar bile bize telefon edip durumu öğrenmek istiyorlardı. Bu öfke ve sorular arka arkaya gelinceye kadar biz telefonumuza dahi bakmamıştık.  

Meğer MEPAŞ tüm abonelerine dün sabah şöyle bir mesaj atmış;

foto-2-492.jpg

Tabii bu düzgün net ve ne yapılacağını güzelce ifade eden bir mesaj değildi. Herkes Konya’da 4 gün boyunca elektrik kesintisinin olacağını anlıyordu. Biz de merak ettik sorduk. Meğer MEPAŞ sadece veri akışında kesinti olacağını söylüyormuş.

AHHHHH MEPAŞ ahhhhhhhhhhhh. Dün bizi de zıplattın ya.

 

BİSİKLETÇİLER DE NET OLMAMIŞ

Dün gazeteci bir meslektaşımız da sosyal medyada şöyle bir paylaşım yapmış;

“Bir bisiklet derneği beraberinde bir devlet kurumuyla 23 Nisan’da bisiklet sürüş etkinliği düzenliyor. Etkinliğin nedeni 25 Nisan Çanakkale kara savaşlarının başlaması ve şehitlerimizi anma. Arkadaş, 23 Nisan’da yaptığın etkinliği anlamlı kılacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bırakıyor, kendince bir alternatif yaratmaya çalışıyorsun. Cumhuriyet kazanımlarına bu kadar mı düşmansınız? Unutmadan ben salak da bu etkinliğin toplantısına gittim, Allah’tan haberini girmedim.”….

Bunun da aslını öğrenmek istedim?

Niye? Bana ne sana ne değil mi?

Yooooo öyle hemen bana ne sana ne yok…

Bir; bisiklet benim hayatımdır. Aklım ermeye başladığı günden beri bisikleti bilirim. Bizim evin ilk aracı bisiklettir. O yıllarda akşam gezmeleri olurdu. Babam bisiklete biner annem arka seleye oturur ben ön tarafta otururdum. Sonra kız kardeşim dünyaya geldi. Bizim bisiklet dördümüzü de taşır oldu. Kız kardeşim annemin kucağında yıllarda biz dört kişi babamın yeşil bisikleti ile gezdik. Daha sonra o yeşil 60 yıllık bisiklet amcamın aracı idi. Ailemizin 42 AF 589 plakalı yeşil bisikleti hâlâ bizi taşır.

İki, Konya Anadolu’da Türkiye’de bisikletin ana vatanıdır.

Üç; O günden bugüne bugün Türk Bisikletinin başı Konyalıdır. Ve onun yönetiminde ana kadroda beş Konyalı vardır.

Dört; Ne olursunuz hangi parti hangi cemaatte ya da siyasi görüşte olursanız olun kendinizce alternatif tarihlerle uğraşmayın. Sadece kendinizi ve size inanıp güvenenleri kandırırsınız. Hadi iş yapacaksanız şu anda Cumhurbaşkanlığı turunda pedal çeviren Konyalı fedakar cefakar sporcularımızın geçen yıl olduğu gibi bu yılda düşe kalka turun yıldızı olan Sam Bennet’i geçmesi için kafa yorun.

Gerçekten bu cümleler hiç Konya’ya ve bisiklet sporunun yöneticilerine yakışmamış.      

Bizden söylemesi.

TÜRKİYE’NİN KADİM BAŞKENTLERİ DEĞİŞMEZ!

Vallahi dün sabah hatta geceden gelen bazı sosyal medya mesajlarındaki cümlelere salaklık mı diyeyim mi, kara cahillik mi diyeyim, yoksa Ankara’ya takla atmak için Cenab-ı Allah’ın yarattığı o güzelim taklacı güvercinleri bile kıskandıran iki ayaklı taklacılar pek çok insanımızı kara kara düşündürüyordu.

Bir vakıf başkanı şöyle yazmış. Allah aşkına gelin birlikte okuyalım;

“Dostlarım ülkemizin kadim başkentlerinin adresleri bugün itibariyle değişmiştir. Bilginize. Bursa ve Konya…”

…………..

Ne olursunuz biraz akıl, biraz feraset, biraz vicdan. Ya susun. Ya da Allah’tan korkuyorsanız (Ki korktuğunuza inanıyorum) kendinizi ve size inanları, okuyanları yakmayın. 

Sayın Cumhurbaşkanı bu konuda bırakın böyle bir tweet atmayı (Bu da asla mümkün değil çünkü akıl tutulması var burada) tek kelime etmemişken, eğer seçimlerde AK Parti sadece Büyükşehir Başkanlıklarını (Diğer ilçeler ve meclis üyeliklerini de değil)  kaybetti diye böyle yazıyorsanız inanın sadece yazık diyorum.

Yok eğer Türkiye’nin, dünyanın haberi yok iken Yunan ordusu İstanbul’a Ankara’ya girdi ise de bir aklıselim çıksın söylesin de hepimiz bilelim.   

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Unutma, verdiğin fazlasıyla ne onu ne de kendini kandırabilirsin. Çünkü herkes ne hak ettiğini bilir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ? 

Soğuk ve yağışlı havalarda toplu taşıma araçlarında birbirimize karşı olan saygımızı ve haddimizi kaybetmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR