Hasan Durucan

Hasan Durucan

KOCAMAN BİR FARK VAR

KOCAMAN BİR FARK VAR

Ayakkabı üreten ve pazarlayan bir şirket, saha araştırması yapması için Afrika’ya iki elemanını göndermiş. Elemanlar Afrika’nın çeşitli ülkelerinde şehirleri gezmişler, araştırma yapmışlar. Sonunda; birinci eleman, patrona yaptığı araştırmaların neticesini bir rapor sunmuş ve demiş ki, "Afrika’da bizim için hiçbir fırsat yok. Çünkü orada hiç kimse ayakkabı giymiyor." Akabinde ikinci elemandan da rapor sunmasını istemişler. Afrika’dan daha geç dönen eleman patronuna yaptığı incelemeler ile ilgili raporunu sunmuş ve demiş ki, "Afrika’da bizim için olağanüstü fırsatlar var. Çünkü orada hiç kimse ayakkabı giymiyor."

***

Fırsatlar, değerlendirenler için vardır. Bakış açınız fırsatı yakalamanıza ya da kaçırmanıza neden olur. Başarılı olanlar, farklı gözle bakabilen ve fark yaratabilendir. Aslında burada nokta koymak isterim ama bu köşeyi açtığımıza değecek, bu tezi savunacak bir açıklama da yapıyım.

Bu takım, geçtiğimiz sezonun 25. lig maçına kadar sadece 21 puan toplayabilmişti ve puan cetvelinde 17. sıraya oturmuştu. Ligin sonuna gelindiğinde ise 36 puanla düşme potasının hemen üzerinde yer alarak ligde kalmıştı. Geldiğimiz noktada piyasa değeri 23 milyon olup değer bazında ligin 11 sırasında yer alan kulüp, daha ligin bitmesine 11 maç varken 34 puan toplamış ve her hafta oynadığı oyun ve aldığı puanlarla yukarıyı tehdit ediyor.

Geçtiğimiz sezonu nasıl kapattığımız, bu sezonun perdelerini nasıl araladığımız açık bir şekilde belliyse; bizlerde de çok bir değişiklik yok ve kadro derinliği olarak da her şey hemen hemen aynıysa ortada ki kocaman başarı Kocaman’ındır. Dünyanın 37. enlemi 32. boylamında yer alan Konya'da, Aykut Hoca için olağanüstü fırsatlar vardı ve farkını ortaya koyduğu için bugün on maçtan sonra yenildiğimiz için homurdanmamız gerekir.

Bazı sonuçlar çapımızın ne olduğunu unutmamıza sebebiyet vermesin. Uzun süredir izlediğim en vasat, keyifsiz bir Konyaspor olmasına karşın mücadeleyi bırakmamak gerekir. Yenilmezlik serimiz bittiğine göre, her son yeni bir başlangıç diyerek bu hafta yeniden küllerimizden doğalım. Ve bırakın Aykut hocayı da farkının tadını yaşayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR