Mustafa Emre Akgül

Mustafa Emre Akgül

Konya’da eşcinsellik ve kişisel nefret üzerine bir mülahaza

Konya’da eşcinsellik ve kişisel nefret üzerine bir mülahaza

Öncelikle herkese esenlikler dileyerek selam vererek yazı hayatıma başlamak istiyorum. Sizleri selamların en güzeli olan Allah’ın selamı ile selamlıyorum. Yazı dili olarak herkesin anlayacağı sıkılmadan okuyacağı şekilde süslü cümleler kurmadan kısa yazmayı planlıyorum.

Geçen aylarda trans bir birey olan Selin Ciğerci’nin Konya’da açtığı güzellik merkezi taşlanmış, mekan tabiri caiz ise basılmış dağıtılmıştı bunun üzerine çok tefekkür ettim. Bu insanlar neye tepki veriyorlar niye tepki veriyorlardı? Allah’ın yasakladığı bir şeye tepki veriyorlarsa eğer etrafta fuhuştan bol bir şey yoktu buna neden tepki vermediler? Her taraf kumarhaneydi buna neden tepki vermediler? Ya da gece kulübüydü buna neden tepki vermediler? Trans birey olmak günah zina, alkol, kumar günah değil miydi? Ya da bu insanlar günahlar arası kıyaslama mı yapıyorlardı? Eşcinsel olmak zinadan daha mı az günahtı? Yoksa LGBTQ+ diye adlandırılan bu sapkın fikrin yahut fikirlerin tüm İslam düşüncesinde en fazla mücadele edilmesi gereken şey olarak mı görüyorlardı?

Geçenlerde fıkıh üzerine eğitim almış bir arkadaşım ile konuşurken o bahsetmişti; İslam şeriatında Kadının anlayacağımız tabir ile hakimin vermediği bir cezayı kimse uygulayamaz. İkinci olarak da şeriatta zina suçtur, cezası eşcinsellikten daha ağırdır yani İslam neslin korunmasına daha çok önem vermiştir. Bu dediklerim ışığında gelin olayı bir daha ele alalım. Bu insanlar günümüzde sokak ortasında işlenen zina işine tepki vermezken trans bir birey dükkan açıyor diye dükkan basıyorlar. Ve bunu Allah için yaptıklarını iddia ediyorlar. Diğer yapılan dinin hoş saymadığı işlere tepki vermiyorlar sizce bunu Allah için mi yapmışlardır? Kişisel nefretlerinden mi? Ya da bu insanlar günahlar arası fark mı gözetiyor? Sadece düşünün ve karar verin. Kişisel nefret mi? Allah rızası için verilen bir tepki mi? Yazımdan eşcinselliği onayladığım çıkmasın lütfen eşcinselliğin topluma büyük bir yıkım getireceğini düşünüyorum. Ama kumar ve içki ne kadar zarar getirirse bu işinde aynı zararı getireceğini eklemek istiyorum. Ya düşüncenizde samimi olduğunuzu gösterin, tatlı dil ile doğru olduğuna inandığınız şeyi insanlara düzgünce anlatın ya da bu işi Allah için yaptık lafından vazgeçin günah ayrımı yapmayın. İkinci olarak doğuştan gelmediğine inandığım düzgün bir psikolog tarafından dinlenmesi gereken bu olayı yaşayan bireyleri ayrıştırmayın onları bir Müslüman ancak günahkar bir Müslüman gibi kabul edip nasıl içki içen arkadaşınızı tatlı dil ile uyarıyorsanız anlatıyorsanız gerektiğinde destek alması gerektiğine inanıyorsanız aynı tepkiyi verin. Haddi aşmayın.

Şüphesiz ki siz Allah için değil kendi nefsiniz için buna tepki gösteriyorsunuz aksi olsaydı eğer İslam dininin haram saydığı diğer işlerle de bu kadar mücadele ederdiniz. Mücadeleden vazgeçin diye demiyorum günah ayırt etmeyin diyorum. Mücadeleniz var ise işinizi itkan ile yapın. Unutmayın ki yaptığınız hareketler size değil İslam’a mâl olur. Temiz niyetlerde taşısanız kendinizi tanımadan neyi ne niyet ile yaptığınızı bilmeden yola çıkmayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa Emre Akgül Arşivi
SON YAZILAR