Tülay Gizem Başar

Tülay Gizem Başar

Konya’nın kanayan yarası ‘Kadınlar Pazarı’

Konya’nın kanayan yarası ‘Kadınlar Pazarı’

Konya'da Kadınlar Pazarı olarak bilinen sebze- meyve ve şarküteri ürünlerinin satıldığı pazar yeri kentte yaşayanların en az bir kere olsun uğradığı mekânlardan birisi…

Pazar denilince sebze meyve kokularını duyacağınız bir yer anlaşılmasın. Bu pazara girdiğiniz de küflü peynir kokusuna karışmış sakatatların kokusuna şahit olabilir hatta ve hatta korunaksız şekilde satılan tavuk ve kıymalar görebilirsiniz.

Bu durum yıllardır her birimizi rahatsız etti. Yeri geldi şikâyet ettik. Yeri geldi ‘Alo 174’’ü aradık. Fakat bir çare bulunamadı.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün bu konuda hakkını yiyemeyiz. Gelen ihbarlar ile birebir ilgilenseler de ticaretten bu dükkânları men etmek kolay değil. Aslında talebimizde hiçbir esnafın kazancına engel olmak değil. Biz vatandaşların tek isteği daha hijyenik ortamlarda ürünlerin satışının sağlanıyor olması.

Dün gerçekleşen basın toplantısında Konya İl Tarım ve Orman Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan Sobayoğlu, “Kadınlar pazarı bizim kanayan yaramızdır. Bizlerin gelmediği günler açıkta et ürünü satışı yapılıyor. Buranın kalkması için proje hazırladık. Et ürünleri ve süt ürünlerinin satışını yasal hale getirmeye çalıştık. Cezai işlemlerimiz yapılıyor. Fakat kazançları cezalardan tahmininize göre daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Kadınlar Pazarı hakkında çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Sayın Sobayoğlu’nun sözlerine dönüp baktığımda hatayı ne müdürlüğün çalışmalarında ne de işletmelerde buldum. Asıl hata hala hijyenik ortamdan uzak şekilde satışa sunulan ürünleri alan halkımızdaydı.

Halkımız bu durumdan yetkili kişileri suçlasalar da her gün kadınlar pazarının önünde kuyruklar oluşturmaya devam ediyor. 2021 yılında hiç unutmuyorum bir pazar yerindeki bir iş yeri çalışanı, gıda ürünün bulunduğu buzdolabına girip, o ana ait görüntüleri hava sıcaklığını kastederek 'Konya- Adana'yı geçti' notuyla video paylaşım sitesinde yayınladı. Görüntüler, sosyal medyada tepki çekmesi üzerine paylaşım sitesinden kaldırıldı.

Hem ürünler hijyenden uzak hem çalışanlarımız. Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’müz bu konuda elinden geleni yapsa da diğer yetkili kurum ve kuruluşlarında devreye girme vakti geldi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Tülay Gizem Başar Arşivi
SON YAZILAR