Muhammed Ali Okutan

Muhammed Ali Okutan

Musibet

Musibet

Bismillâhirrahmânirrahim.

Allah Teâlâ ve Tekaddes Hazretleri Kur’an-ı Kerimde şöyle buyurmaktadır; “Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele.”(Bakara Suresi 155. Ayet)

Hayatın akışı içerisinde her birimizin yaşadığı zorluklar, çile ve kederler, maddi ve manevi sıkıntılar olması mukadderdir. Bugünlerde ülkemiz de böyle büyük bir musibetle karşı karşıya kalmıştır. Yaşanan depremle gündemimiz felaketin altında kalan kardeşlerimize dönmüştür. Gündemimizin felaket bölgesine dönmesi de imanımızın bir gereğidir.

Rab Teâlâ ve Tekaddes Hazretleri Ayet-i Kerimede şöyle buyurmaktadır; “Mü’minler ancak kardeştirler.”(Hucurât Suresi 10. Ayet) bu ayet-i kerimenin tefsiri niteliğinde Efendimiz aleyhisselatü vesselam hadis-i şerifinde şöyle buyurmaktadır; “Mü’minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.”( Buhârî, Edeb 27; Müslim, Birr 66)

Bugün Müslümanlar olarak elimizden gelen yardım yapmak mecburiyetindeyiz. Dinimizin emrinin yanında insanlık vazifesi olarak, muhtaç olan, sıkıntıda olan kardeşlerimize her türlü yardımı yapmaktan geri durmamamız gerekmektedir.

Allah Teâlâ Hazretleri Kur’an-ı Kerimde şöyle buyurmaktadır; “Sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: “Hayır olarak ne harcarsanız o, ana-baba, akraba, yetimler, fakirler ve yolda kalmışlar içindir. Hayır olarak ne yaparsanız, gerçekten Allah onu hakkıyla bilir.”

Bugün evsiz kalmış yiyecek bulamayan basit ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan deprem bölgesindeki kardeşlerimize her türlü maddi manevi yardımdan geri durmamamız gerekir.

Rabbimize hamd olsun ki birçok STK ve devlet kurumları orada çalışmalarını yapmaktadır. Bizler iman etmiş insanlar olarak duanın tesirine inanmaktayız.

Allah Teâlâ Hazretleri Kur’an-ı Kerimde şöyle buyurmakta; “Rabbiniz şöyle dedi: “Bana dua edin, duânıza cevap vereyim. Bana kulluk etmeyi kibirlerine yediremeyenler aşağılanmış bir hâlde cehenneme gireceklerdir.”(Mü’min Suresi 60. Ayet)

Maddi olarak elimizden geleni yaptıktan sonra inananlar olarak yapmamız gereken, Rabbimize bolca dua etmek olacaktır. İnanıyoruz ki güç ve kudret sahibi O’dur.

Allah Teâlâ ve Tekaddes Hazretleri depremde vefat eden kardeşlerimize rahmet eylesin, yaralı kardeşlerimize acil şifalar ihsan eylesin, enkaz altındaki kardeşlerimize ve çalışma yapan kardeşlerimize de güç ve kuvvet versin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammed Ali Okutan Arşivi
SON YAZILAR