Muhammet Yavaş

Muhammet Yavaş

Mutluluk kapısı

Mutluluk kapısı

Mutluluk kapısını ararsanız bulunca mutluluk dünyasından içeriye girebilirsiniz. Mutluluğa giden yol beklentisiz olmaktan geçer. Siz beklentisiz olunca mutluluk yolunda ilerlemeye başlarsınız. Mutsuz insan mutsuzluğu bırakınca boşluğa düşer ve bu boşluk onu rahatsız eder mutsuzluğu bırakamaz. Kendine o dünyayı yaratıp içinde kaybolur. O yüzden önce o boşluğu dolduracak mutluluğu aramalısınız.

Siz şimdiki anda kalınca gerçek mutluluğu yaşayacaksınız. Hayatta en önemli şeylerden biri her anı, o an yaşamaktır çünkü o vakit bir daha gelmeyecektir. Öz doğanızla iletişime geçin. Özünüzü arayın bulun. Mutluluk kapısından da geçmeye başlayacaksınız.

İnsanın içindeki ruhi öz mutlulukla doludur. Gerçekten mutluluğu bulmak istiyorsanız kendinizin gönlüne sahip olmanız gerekir.

Geçmiş ve gelecekle muhattap olmayın çünkü gelecek bilinemez ne olacağı nasıl olacağı bilinmez geriye dönüp bakarsanız neden böyle oldu neden şöyle değildi hayatınız pişmanlık ve düşüncelerle geçer. Bu düşüncede sizi yorar anda ve şimdide kalmak belki kolaylaştırabilir.

İnsanların mutsuzlukları nedeni ve sebebi içsel kaostur. O kaosu artık pozitife dönüştürmek sizin elinizde. Eğer çevreniz ve hayatınızın mutlu olmasını istiyorsanız, önce kendiniz mutlu etmek zorundasınız. Sahip olduğunuz mutluluğu herkesle paylaşınca dünya da mutlulukla dolacaktır.

Böylece belki insanlara da dokunabilirsiniz.

Kendinizi değiştirin ve geliştirin bir hedef amacınız konusunda fikirleriniz olsun içinizdeki mutluluk çiçek açmaya başlayacaktır. O zaman her düşünceniz, her sözünüz, her yaptığınızdan mutluluk duyabilirsiniz. Varlığınızın özünde merkezlenince varoluşa da köklenmiş olursunuz. O zaman belki gönlünüzde ki gizli potansiyeller de uyanır.

Sonsuz mutluluk ortaya çıkınca o zaman varoluşun akışıyla uyumlu bir şekilde hareket edersiniz. Doğal hale gelerek kendinizi bulursunuz. Fakat Sonsuz mutluluk bu dünyada olduğunu pek sanmıyorum bana daha çok ebedi mutluluğun ahirette olacağını düşünüyorum.

Eğer mutluluk için mücadele etmezseniz mutluluk hep yanınızda bir köşede sizi bekler. Beklenmeyen mutluluk her zaman kalıcıdır. Hayatınızdaki en mutlu anları aklınızdan geçirdiğiniz vakit göreceksiniz ki, o andaki mutluluk ve gönül ferahlığı kendiliğinden ortaya çıkmıştır.

Mutluluğu aramayı bırakınca mutluluk sizi bulur.

Şu sözü dediğinizi duyar gibiyim parayı aramayı bırakınca para sizi bulur cümlesi gibi belki de. Aramak fiziksel ve zihinsel çaba gerektirir. Bu da gerginlik demektir. Siz sinir ve stres içinde olduğunuz sürece asla mutlu olup aradığınız ferahlığa erişemezsiniz. O yüzden aramayı bırakın ve rahatlamaya başlayın. Mutluluk kapısından geçerek ebediyen mutlu olun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Yavaş Arşivi
SON YAZILAR