Uğur Özteke

Uğur Özteke

Seçim bitti, şimdi şehrin dertleri ile baş başayız

Seçim bitti, şimdi şehrin dertleri ile baş başayız

Türkiye ve dolayısı ile Konya’nın kaderini belirleyecek tarihi bir seçimi daha geride bıraktık. İnşallah fırsat buldukça yine kimseyi sıkmadan kısa kısa seçim analizlerini yazarız ama sizlerden gelen istek ve şikayetleri de köşemizde yazmaya tam gaz devam etmek zorundayız.

KOMBELTAŞ’TA BU SORUNLAR GİDERİLMELİ

Özellikle ana caddeler ile dükkanlar önünde KONBELTAŞ tarafından ücretli otopark işi bu şehirde hala konuşulmaya devam ediyor. Konuşmalar hiç de hayırlı konuşmalar değil. Yapana çalışana dua eden filan da yok. Bunu da peşin peşin söyleyelim.

Hele hele bu iş Ankara’da Melih Gökçek tarafından ücretsiz hale getirilince tepki hiç düşmüyor.

Biz Başkanı, ekibini, Konbeltaş yetkililerini dinliyoruz. Kendilerince haklılar ve iyi niyetliler ama biraz sonra aşağıda paylaşacağımız konu gibi durumlara ise çözüm bulunamamış halde.

Bakın aşağıdaki fişi pazartesi günü bir dostumuz gönderdi.

 

img_4686.jpg

 

Bunu göndermeden önce “alo” dedi ve “Abim bayramın kutlu olsun”… “Sağol abi” dedik ama bugün yine ne bayramı diye de içimizden geçirdikten sonra sorduk. Abimiz seçim zaferini kutluyordu. Ardından ise ateş püskürmeye başladı.

Şimdi bakın bu ücretli parka aracını park etmiş ve de gitmiş. Geliyor ücretini ödeyecek ve arabasına binip gidecek. Yok gidemez görevli arkadaş yok. O zaman ne olacak. Bu ücret katlanıp gidecek.

Aynı durum ile bizlerde defalarca karşılaştık. O garip çalışanların bir art niyetleri filan yok. Ama ya yetişemiyorlar ya mesai bitiyor ya da falan filan sonuçta isteseniz de para ödenemiyor.

Sonra…

Sonra dediğimiz gibi ödeyeceğiniz borcunuz katlanıyor gidiyor ve hiç olmadık bir yerde “Şu kadar da önceden borcunuz varmış” diye karşınıza çıkıveriyor.

Ve yanınızdaki insanlara karşı mahcup oluyorsunuz.

Kardeşim biz hırsız mıyız? Niye daha önceden borcumuz olacak ki?

Ama zamanında ödeyemezseniz “borçlusunuz” diye tak çıkar karşınıza…

O anda siz olsanız ”Allah razı olsun” mu dersiniz?

Durumu yetkililere bir kez daha iletiyoruz.

GONYALIYI NASIL YAZMAM?

Bize gerçekten inanan şehri ve ülkesini seven çok samimi okurlarımız var. Mesela önceki gün GONYALI rumuzu ile bize ,“Uğur abi herkesi, her şeyi yazdın Kalfalar mahallesi Esin, Esendere ve İmranlı sokaklara keyfi doğalgaz verilmemesini yazmadın. Su soğukta ihtiyarların, hastanın vebali ödenmez. Neymiş kentsel dönüşüm varmış. O zaman komsumuz Ahmet Sorgun abimiz nasıl aldı..?”

………….

Evet bu okurumuz seçim öncesi çok daha hiddetli bir şekilde bu durumu bize yazmış ve yardım istemişti. Bizde direkt Ahmet Sorgun abimize ulaşıp durumu sormuştuk. Ahmet abimiz de yemin ederek kendisinin de bir gün akşam eve gittiğinde gazın oradan geçeceğini öğrendiğini ifade etti.

Biz seçim telaşesinden konuyu gaz şirketine ya da ilgili belediyeye soramadık. İkinci bölümdeki kusur bizde. İnşallah en kısa sürede konuyu buradan sizlerle ve okurlarımızla paylaşacağız…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

10 kilitli kapıdan daha güvenlidir babanın evde oluşu.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ? 

AVM’lerdeki otoparklarda iki araçlık yere tek araç park etmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR