Uğur Özteke

Uğur Özteke

ŞEHRİN DÖRT BİR YAKASINDAN...

ŞEHRİN DÖRT BİR YAKASINDAN...

Bugün siyasetten ekonomiden uzak şöyle kendi kendimize bir dertleşelim mi?

BİR DE BELLİ (!) BİR EŞOFMAN

DAYATMASI MI VARMIŞ…

Hafta başından bu yana eğitim konusunda sizlerden inanılmaz bir bilgi akışı var. Eğitimcilerin ve velilerimizin bu konuda çok dolu üzgün ve de kırgın olduklarını gördük. Konu eğitim olduğu için fazla gurdalayıp durmak sıkıntıları ortaya dökmek istemiyorum. Dahası belki bazı okurlarımızı da kırıyoruz ama bir yerde duralım istiyoruz.

Tabii bu yanında hiç duymadığımız şeyler de bilgi olarak geliyor.

Mesela dün sabah bir baba şöyle bir notu bizimle paylaşıyordu;

“Sizleri kutlarım eğitime olan hassasiyetinizden dolayı. Bir de okul formaları hadi anlıyorum da eşofman dayatması nedir? Sadece …………… var fiyatı da 130 TL. O da naylon, kaliteli olsa hadi diyeceğiz. Çocukta daha kaliteli eşofman var onu çıkaracak naylon giyecek. Üç çocuk babası ne yapacak? Kaynak kitap cabası, Vali Necati Çetinkaya’da”…

…………

Okurumuzun bir babanın dediklerine bizler inanıyoruz da, büyüklerimiz ve özellikle de siyasi gücü arkalarına alanlar hiç gale bile almıyorlar. Vallahi isterlerse alsınlar istemezlerse böyle görmezden duymazdan gelmeye devam etsinler. Bu milletin ahı alınmaz. Demedi demeyin.

ANIT BÖLGESİ İLE GAR

CİVARINI FARELER BASMIŞ

Bir okurumuz var geçtiğimiz gün arka arkaya özellikle hava karardıktan sonra Anıt Form ve Gar bölgesinde koca koca sıçanların alenen insanlardan kaçmadan cirit attıklarından şikayetçi oluyordu. Biz de bu abimize “Abi ne olur bir fotoğraf gönderir misiniz?” demiştik.

Abimiz üşenmemiş gece sıçan fotoğrafları çekmişti ama profesyonel bir makine ile çekmediği için fotoğraflar çok kötü idi. Bizde bu konuyu es geçmiştik. Demek ki bu okurumuz bize çok kızmış bu sefer gündüz gözü ile nerede sıçan gördü ise çekmiş.

 

foto-1-495.jpg

Biz bunlardan sadece birisini yetkililer görsün diye sizlerle paylaşmak istedik. 

HİLMİ KULLUK VE EKİBİNİ KUTLUYORUM

Atiker Konyaspor Kulübü Başkanı Hilmi Kulluk Bey’i yıllar öncesinden rahmetli babasından tanırım. Dahası aileyi öyle tanıdım bildim. Hilmi Bey Başkan olduktan sonra ben de şöyle bir rahatlık vardı. “Bu yönetim asla para yemez, yenmesine müsaade etmez. Konyaspor’un parasının pulunun çar çur edilmesine göz yummaz. Zaten ülke ekonomik bir darboğaza giriyor, takım ligden düşme korkusu yaşamasın yeter diyordum. Çünkü ligde üç beş kulübün dışında takımlar sahada rakipleri ile boğuşmayacaklarmış gibi yapıp özünde parasız pulsuz ayakta kalmaya çalışacaklardı”…

O günden bugüne düşüncelerimde ve görüşlerimde yanılmadım çok şükür.

Bu arada Hilmi Kulluk yönetimi çok güzel kalıcı işler de yapmaya başladılar.

Mesela Gar’da Alman Evleri olarak bilinen yerde 13 No’lu binayı Konyaspor Store olarak almışlar. Ve burayı inanılmaz bir dizayn etme gayreti içerisine girmişler. Allah için şu fotoğraflara bakar mısınız?

foto-2-417.jpgfoto-3-292.jpgfoto-4-186.jpg

Avrupai tarzda dünya çapında bir kulüp görüntüsü içerisinde göreni etkileyen bir dizayn var.

Ne diyelim. Ellerine yüreklerine sağlık.

Hilmi Başkan bir de şu işe el atar mı diye düşünüyorum. Belki de şu güzel bir iki cümlenin ardından şu turşuya ne gerek vardı diye başkanı üzebiliriz ama aklıma hep takılıyor. İsterse Hilmi Başkan bu konuda da çok güzel bir şey yapabilir.

Bildiğim kadarı ile eğer yanılmıyorsam Konyaspor’un altyapı konaklaması için hala Zafer’deki o eski yerikullanılıyormuş. Hani şu bir zamanlar bizim neslin okey, tavla, bilardo oynadığı yeri. Hemen arka mahallesi ise malumunuz Suriye spor...

Şimdi bu kadar imkanın içerisinde gencecik çocukları orda tutmanın bir alemi yok derim. Hilmi Bey güzel kalıcı şeyler yapmak istiyor, yeni bir tesis kazandırmak istiyor. Hem de çok istiyor. Bunu da biliyorum. Bu konuda Başkan ve ekibi yalnız bırakılmaz yanında olunursa kulüp bu yokluk sezonunda altın eserler kazanabilir.      

SELÇUKLU KÜLLİYESİNİ

YERİNDE GÖRDÜK VE

DURUMU ÖĞRENDİK

Geçtiğimiz haftalarda bir okurumuzun gönderdiği fotoğrafı ve okurumuzun dikkatini çeken konuyu yine burada sizlerle paylaşmıştık. Bunun üzerine Selçuklu Külliyesi Selçuklu Ebubekir Camii Derneği Başkanı bizi buraya davet etti. Mümkün mertebe yapabildiğimiz, yetişebildiğimiz kadarı ile davetlere icabet ediyoruz. Bu daveti de boş çevirmedik. Dernek Başkanı abimiz Konya’ya içerisinde Kız Kur’an Kursu, Dini ve İlmi Araştırma Merkezi, Gençlik Merkezi ve kreşin olacağı bu müthiş binayı gezdirdikten sonra buranın yanındaki Selçuklu Müftülüğünü de dernek olarak kendilerinin yaptırdığını Müftülüğünde buna karşılık bir jest olsun diye camiye yardım kabul edilebileceğini duyurduğunu anlattı. Yani yardım edilse de edilmese de bu dernek, şehrimizde belki de bir örneği olmayan bu binayı da bitirmek üzere imiş. Konunun içinden ve diğer tarafı da dinledik ve bu durumu da sizlerle paylaşalım istedik.         

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Özgür bir ülkede yaygara çok, ıstırap az               olurmuş, baskı altındaki bir ülkede ise yakınma az, keder çok olurmuş.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Para yok diyerek paramız olduğu halde borçlarımızı ödeme konusunda dürüst davrandığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR