Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

2022

2022

       Öncelikle Milli maçtaki destekleriyle övgüleri hak eden taraftar grubumuza ve taraftarlarımıza teşekkür ederim. Özellikle Erman Toroğlu’nun, “Hiçbir şeyden etkilenmeden  Milli Takım kadrosunda bir tane futbolcuları olmamasına rağmen başından sonuna Milli Takım'a sahip çıktılar. Helal olsun onlara. Bu maç İstanbul'da oynansaydı, Ukrayna 2-0 öne geçtikten sonra kimlere tempolu küfür edilirdi bir düşünün sonuç da 5-0 olurdu. Helal olsun Konya seyircisine” şeklindeki hak teslimi hoşa gidiyor.

       Sportif başarı yönünden tarihimizin en başarılı başkanı Sn. Ahmet Şan olağanüstü kongrede  kuruluş tarihimizi 1922 olarak değiştirdi. Yüzüncü yıllara özel başarı planlanması gelenek haline geldi. 2081’i beklemektense 2022 hedefi çok akıllıca. Kuruluş tarihimizin 1922 olarak değiştirilmesi Atiker Konyaspor resmi internet sitesine yansımamış henüz.  Büyük hedeflere ancak iyi düşünülmüş adımlarla ulaşılır. Kongreler bu planlamaların da başlangıcı olmalı. Konyaspor kongresini gazetemiz yazarı Sn. Şemsettin Beştav’ın kaleminden okudum. Ellerine sağlık. Kongremizde konuşma bile olmamasını eleştirmiş haklı olarak. Büyük hedeflere ulaşılacaksa eleştirilerden de yararlanmak gerek. Sn. Beştav’ın önerileri de dikkate alınması gereken öneriler. Umarım yararlanılır. Kalıcı başarılar için birlik-beraberlik dışında  kurumsallaşmanın da vazgeçilmez olduğu  unutulmamalı. Tarihimizin en önemli kongrelerinden biri olan son kongreye kent yöneticilerimizin, başkan ve vekillerimizin katılmaması üzücü. Sonuç belli bile olsa tarihi kongreye katılımları çok değerli ve anlamlı olurdu.

        Artık bir futbol kenti olarak kabul edilen Konya’mın spor kenti haline gelmesi yolunda da adımlar atılmalı. Basketbol Spor Toto Süper Ligi’nde Büyükçekmece Demir İnşaat, Trabzon Medical Park, Yeşil Giresun Belediyespor, Gaziantep Basketbol, Muratbey Uşakspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Best Balıkesir; bir alt ligde Afyon-Samsun-Düzce-Yalova-Akhisar belediye takımları ile temsil edilirken Konya yok. Voleybol Efeler Üst Ligi’nde İstanbul Büyükşehir, Tokat Plevne Belediye, Afyon Belediye Yüntaş, MSK Urfa yer alıyor ancak Konya bu liglerde de yok. Hentbol üst liginde Selçuklu Belediyespor Konya’mın temsilcisi.

       Konya’mı yönetenler önderliğinde Konya Sanayi ve Ticaret Odaları’nın da katılımıyla sponsorluklar devreye alınmalı. Firma isim sponsorluğu veya Konyaspor üst kimliği altında sponsorluklarla sadece sema gösterileri döneminde dolan kapalı spor salonumuz sporseverlerin buluştuğu, Konya’mın salon sporlarında da adından söz ettirdiği günlere kavuşmalı. Konya gençliğine yapılacak en önemli hizmetlerden birisi bu olacaktır. Bu adımlar gençlerin spora yönelmelerine de katkı sağlayacaktır. Konya’m bu ekonomik yapıya sahiptir, yeter ki istensin. Saygıyla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR