İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Ağır Zemin ve Hatalar Belirledi

Ağır Zemin ve Hatalar Belirledi

Hafta içi Galatasaray’a karşı güzel bir futbolla galip gelen Konyaspor Karagümrük maçında istenileni veremedi. Maça başlamadan önce Karagümrük’ün kendi sahası süper lig kriterlerine uymayınca maç Kocaeli’nde oynandı. Maç oynanmadan başlayan sağanak yağmurun maçın bitimine kadar devam etmesi her iki takımı da zor duruma soktu. Bu tür yağmurlu maçlarda kısa paslarla değil de uzun paslarla çıkmak gerekiyor ileriye. Fakat bunu Konyaspor yerine Karagümrük’ün yapması ve maça en az hatayla devam eden takım kim olursa onun kazanacağı bir maç oldu ve Karagümrük sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi.

Gerçekten bu tür zor şartlarda oynanan maçlarda futbolcuların sakatlanmadan o sahadan maçı bitirmesi her iki takım içinde sevindirici bir durum olsa gerek. Normal hava şartları olsa gerçekten Konyaspor ayağa pas yapan iyi takım olduğundan bu maçı da kayıpsız geçmeyi bilecekti. O kadar eksiğe rağmen oranlara bakacak olursak Konyaspor rakibine karşı daha üstün oynadı. Fakat Karagümrük’ün ilk golünde sakatlanan Guilherme sahayı terk etmek zorunda kaldı ve yerine oyuncu girmeyince zaten rakip maçın başından beri bizim sol kanattan daha çok ataklarını yapıyordu ve üstüne bir de o dakikalarda bir oyuncu eksik olunca Karagümrük iyi değerlendirdi ve öne geçmiş oldu.

Bu dakikalardan sonra teknik ekip oyuna müdahale etti ve oyuncu değişikliklerini gerçekleştirdi. Fakat ikinci alanda Amir ve Oğuz Kaan o kadar etkili olamadığından dolayı rakip orta alanı daha rahat geçmeye başladı. Her şey güzel giderken takımın bel kemiği olan Jevtovic’in inanılmaz hatasını da fırsat bilen rakip skoru ikiye taşıdı. Bu dakikalardan sonra rakip ceza sahasına daha çok giden Konyaspor istediği golü son dakikalarda bulmasına rağmen beraberliği yakalayacak golü atamaması temsilcimizi sahadan yenilgiyle ayrılmasına neden oldu.

Şunu da belirtmeliyim ki yeni transfer olan Bytyqi her iki ayağını da kullanmasını bilen taraftara ve takıma güven veren bir oyuncu olduğunu daha ilk maçında göstermiş oldu. İlerleyen haftalarda eminim takıma daha fazla katkı sağlayacağından hiç kuşkum yok.

Artık önümüzde Çarşamba günü oynanacak bir kupa maçı var. Bu maça daha etkili başlayıp galip gelmeliyiz ki kupada bir iddiamız olsun. Rakibin hafta sonu teknik direktörüyle karşılıklı olarak yollarını ayırması umarım rakip takım için olumsuz etkiler ve yoluna devam eden takım Konyaspor olur.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR