Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Aklımızı başımıza alalım

Aklımızı başımıza alalım

Konyaspor'umuz evimizde Kasımpaşa ile 4-4 berabere kaldı. Maç sonunda da “dört dörtlük maç” başlıkları atıldı. Atılan başlık güzel. Lakin bu başlığın atılmasını iki takım taraftarı ister miydi? Bana göre ne Konyaspor ne de Kasımpaşa taraftarları adına bu skor beğenilecek bir skor değil. Çünkü 4 gol yemeyi kimse istemez. Bu çok normal bir skor değil. Bunun üzerinde durmakta fayda var.

Maç başlamadan önce herhangi bir Konyaspor taraftarına bu skordan söz etseniz güler geçerdi. Çünkü ligin en az gol yiyen takımının dört gol yiyeceğine ihtimal dahi vermezdi. Genel olarak baktığımızda ligin başladığı günden bugüne kadar ki süreçte gol atma konusunda hiçbir zaman problem yaşamadık. Takım gol atmak istediği zaman bir şekilde akıl dolu taktiklerle golü buluyoruz. Yukarıda da bahsettiğim gibi bizim gol yememe konusunda da çok iyi bir istatistiğimiz var. Çünkü biz hem takım halinde hücum ediyor hem de takım halinde savunma yapıyoruz. Bu da skorlara yansıyor.

Peki ne oldu da hem geçen hafta hem de bu hafta istatistiklerle çelişen bir performans sergiliyoruz? Bunun en başında takım savunmasında zafiyetler yaşıyoruz. Bu da ister istemez bireysel hatalara neden oluyor. Benimle aynı fikre sahip olmayanlar illaki olacaktır. Bu skorların bireysel hatalardan kaynaklı olduğunu savunacaklardır. Ben bu fikirlere de saygı duyuyorum. Lakin şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Oynadığımız tüm maçlarda bireysel hatalar oldu. Ancak bu hataları diğer oyuncular bir şekilde bertaraf ederek savunma zafiyeti oluşturmadı. Bu son iki maçta bu zafiyetleri bertaraf edemedik ve istenmeyen skorlar oluştu.

Maç sonu hem bazı oyuncularımızın ismi verilerek hem de yönetime çok ağır eleştiriler hatta hakaretlerin edildiğini gördük. Ağır eleştirilere dahi tahammül edebiliriz. Ancaaak hakaretlere kimse bu camiada göz yumamaz/yummaz. Hele ki bu sene bizleri bu başarılara boğan oyunculara, teknik heyete ve yönetime yapılan hakaretlere kimse göz yummaz. Kimse kusura bakmasın.

Maç sonu özellikle belirli oyuncular ile ilgili yorumlar çok fazla karşımıza çıktı. Statta izlediğimizde biz de hataları gördük. Peki bu hatalara benzer hataları diğer oyuncular yapmadı mı? Yaptılar. Hatta daha kötüsünü, skora etki edecek hataları yaptılar.

Buna rağmen biz neden günah keçisi arıyoruz?

Biz bu noktaya bu oyuncular ile hep beraber gelmedik mi?

Geçmişi ne çabuk unuttuk?

Düşme potası günlerini…

O günlerde de birilerini ortaya atınca ne kazandık ne kaybettik?

Hatırlayın! Lütfen aklımızı başımıza alalım!

Bir de yönetimin yaptığı ya da yapmadığı transfer eleştirileri var. Bu konuda herkesin fikri aynı noktada buluşuyor. Kaybettiğimiz oyuncular yerine aynı kalitede ve pozisyonlarda oyuncular almadık/alamadık. Tamam da neden hala bu konu ısıtılıp ısıtılıp önümüze geliyor? Bu süreç geçtiğine göre bu kısır tartışmayı sonlandırsak ve önümüze baksak olmaz mı?

Bakın bu konuda da mevcut oyunculara haksızlık ediyoruz. Sahip olduğumuz karakter abidesi bu gençler her maç canlarını dişlerine katarak mücadele etmiyorlar mı? Bu karakterli grubu tüm Türkiye taktir ederken biz neden unutuyoruz ve olmadık tartışmalara giriyoruz? Lütfen sakin olup sonuna kadar bu gençlere sahip çıkalım ve desteğe devam edelim. Bize yakışanı yapalım.

Saygı ve Selamlarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Doç. Dr. Mustafa Topkafa Arşivi
SON YAZILAR