Tülay Gizem Başar

Tülay Gizem Başar

Altın çarşı mesaisi erken bitiyor!

Altın çarşı mesaisi erken bitiyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi dokuya uygun olarak gerçekleştirdiği Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki dönüşüm çalışmaları kapsamında şehrin turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacak pek çok kafe, restoran ve mağaza şehre kazandırıldı.

Buradaki pek çok mağazadan alışveriş yapıp kafelerinde ve restoranlarında tadım fırsatı yakaladım. Hepsi birbirinden güzel mekânlar…

Her birinin mekân konsepti, tarzı ve müşteriye olan ilgisi olsun çok güzel.

Fakat tek bir sorun var. Bu güzel mekânlarda vakit geçirmek için iş çıkışını bekleme gibi bir lüksünüz yok. Ya da canımız sıkıldı şu güzel mekânda bir akşam kahve içelim diyemezsiniz.

Çünkü genellikle akşam dokuz olmadan mekânların kepenkleri iniyor…

Yaz aylarında arkadaşım ile iş çıkışı yemek yemeğe gittiğimizde sadece bir restoranı açık bulabildik. Oradan bulunan bir arkadaş bize “… isimli mekan burada sadece gece 00.00’a kadar açık olur.” Demişti. Başlarda acaba yeni bir çarşı olduğundan kaynaklı mı diye düşünmüştüm.

Tabi bu durum mekânlara gitmemizi engellemedi. Fakat dün güzel bir mekânda güzel bir dost ortamında kahvemizi içerken işletmeden bir anons geldi. “Değerli müşterilerimiz ürün satışımız şu an itibari ile bitmiştir. Saat 21.00’a kadar mekânımız kapanacaktır.” Tam sohbetin koyulaştığı an da şimdi ne yapsak kalksak mı başka yere mi geçsek diye düşündük.

Velhasıl on dakika içinde kalkmak zorunda kaldık. Başlarda güzel bir ortam ve sohbetin olduğunu aramızda konuşurken anons ile bizde neden bu kadar erken kapanıyor bu güzel mekânlar diye düşündük.

Gittiğimiz mekândan da yarım saat sonra kalmak çünkü aynı durum burada da yaşanacaktı…

Meram’da Bosna’da pek çok mekân daha ileri saatlerde kapanıyor. Açıkçası bu tarz nezih mekânlarında biraz daha ileri saatte kapanması çalışan insanlarında vakit geçirmek isteğini karşılayabilir.

Dilerim ki yaz aylarında Konya’ya kazandırılan bu mekânların çalışma saatlerinde bir değişiklik meydana gelir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Tülay Gizem Başar Arşivi
SON YAZILAR