Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

ATİKER KONYASPOR; 2022 HEDEFİ

ATİKER KONYASPOR; 2022 HEDEFİ

Konyaspor tarihinde belki ilk kez bir başkanımız uzun vadeli hedef açıkladı. (daha önce 3 yılda Avrupa gibi hedefler duymuştuk ama elbette realist değillerdi ve olmadı da zaten) Sn. Şan’ın hedefi 2022’de ligin zirvesinde bulunmak. Hedeflere iyi düşünülmüş adımlar ve uygulamalar ile ulaşılır. Geçmişi unutmamak, hatalardan ders almak, deneyimleri kazanca dönüştürmek önemlidir hedefe erişmede. Önemsiyor ve başarılmasını diliyorum.

Kuruluş tarihimizin 1922’ye dönüştürülmesinin yüzümüze vurduğu bir gerçek var. Dünlerde futbol kenti değiliz ve uzun yıllarımız çok az başarı ile geçmiş. Profesyonel lige hemen hemen birlikte adım attığımız takımlardan Bursaspor 48, Gençlerbirliği 45, Trabzonspor 43, Gaziantep 31, Samsunspor 30, Boluspor 20, Kayserispor 21 yılını zirve ligde geçirmişken Konyaspor son yıllardaki sürekliliği ile 16. sezonunu yaşıyorsa boşa geçmiş yıllardan söz edilebilir ancak. Süper Lig ile tanışmamız Sn. Ahmet Öksüz başkanlığında 1988-89 sezonu. Sekizincilikle biten ilk yılımızın ardından giderek geriliyoruz ve 1992-93 sezonu küme düşme ile sonlanıyor. 2003-2004 sezonu Sn. Mehmet Köseoğlu başkanlığında tekrar süper ligde olan takımımız ilk sezonu onbirinci tamamlıyor, en iyi derecemiz yedincilik olan bu periyod 2008-2009 sezonunda üçlü averajla küme düşme ile sonlanıyor. 2010-11 sezonu Sn. Bahattin Karapınar ile süper ligde geçirilen tek sezondan ibaret. Küme düşme ile sonlanan sezonun ardından Sn Şan ile 2013-14 sezonundan beri tekrar Süperlig mücadelesindeyiz ve Sn Şan en uzun süre süperligde başkanlık, lig üçüncülüğü ve Avrupa Ligi gören Başkanımız. Bugünden gerekli hamleler yapılırsa daha başarılı sonuçlar ve 2022 hedefi asla sürpriz olmaz. Sürekli başarı için istikrar gerek öncelikle. Konyaspor Sn. Akyürek-Sn. Şan ile yönetim istikrarı sağladı. Sn. Şan elbette çalışma arkadaşlarını seçmeli ama en başarılı yılımızda bile çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen kongreler içimi acıtıyor. Yönetim kurulumuz daha kucaklayıcı ve geniş kapsamlı, kongrelerimiz geniş katılımlı ve daha katılımcı olmalı. Yönetim açısından kurumsallaşma olmaması da kalıcı istikrar için eksiklik bence. Şirketleşme gibi adımlar atılmalı artık. Konyaspor kalıcı gelir getirecek, akar sağlayacak gelir kaynaklarına sahip olmalı. Petrol istasyonu, AVM gibi yüksek getirisi olan arsa yatırımlarına sahip olmalıyız. Mali portre konusunda geçen sezonun performansa dayalı getirileri , UEFA Avrupa ligi katılım bedeli gibi kaynaklarla rahatlama sağlandı ama borcun sıfırlanması Sn. Şan’ın deyişiyle sezon sonu beşincilik-altıncılık hedefinden gelecek paraya bağlandı. Konyaspor borcu sıfırlama fırsatını kaçırmamalı ve kentin iç dinamikleri, İstanbul’da yerleşik Konya kökenli iş adamları desteği, kentin katılımıyla bu borcu yıl sonuna bırakmadan sıfırlamalı. Bu gücümüz var zira. Teknik kadro istikrarı da çok önemli ve Sn. Aykut Kocaman ve ekibinin gönlümüzde özel yeri var. 2018 yılına kadarki sözleşmemiz umarım son olmaz, devam eder hatta Sn. Kocaman futbol direktörü olarak altyapı da dahil daha geniş yetkilerle donatılır.

Konyaspor başarılı kadronun kişisel gelişimi yanında oyunsal anlamda da gelişerek kalıcı başarılar sağlanması şeklinde düzgün bir anlayışa sahip. UEFA mali kriterlerinin yanısıra Anadolu kenti olmanın getirdiği şartlar nedeniyle de para saçmak çok mantıklı değil. Elbette daha büyük hedeflere yürürken gelişimi hedefin gerisinde kalabilecek oyunculara teşekkür edip yol ayırmak zorunlu. Başarı için alt yapı desteği, yarışmacı alt yapı takımı bulunması olmazsa olmazlardan. Takımımızda şu an milli takımlar düzeyinde görev alan yerli oyuncumuz yok. U14’lerin geniş havuzuna gönderdiğimiz oyuncular var ancak U15-U21 kategorisinde milli takım düzeyinde yokuz. Anadolu Selçukluspor kadrosunda yer alan Özkan Taştemur son Almanya maçında da U21 takımında yer alan defans oyuncusu; Süleyman Türkeş ise aynı kategoride milli takım kadrosuna çağrılan orta saha oyuncumuz. Altyapıda ciddi yapılanmanın meyve vermesinin ortalama beş yıl olduğu düşünülürse geç kalınmış adınlar acilen atılmalı bence. Mevcut kadromuzdan Alban Meha (30), Ali Çamdalı (32) , Ali Turan (33), Dimitar Dimitrav Rangelov (33), Kaya Tarakcı (34) ve Serkan Kırıntılı(30)  otuz yaş ve üzeri oyuncularımız. İzleme komitelerimizin alternatif oyuncu tesbit ve takıma monte işlemleri daha da önem kazanıyor. Abdülkerim Bardakcı, Amir Hadzıahmetovic,Deni Milosevic, Jens Jonson, Ömer Ali Şahiner, Riad Bajic kadromuzun genç yaşlarına karşın deneyim kazanan, milli takımlar deneyimleri de bulunan, sisteme alışma ve kendilerini geliştirme başarılarıyla uzun yıllar hizmet edecek nitelikte oyuncularımız. Selim Ay(25), Berry James Douglas (27), Jagos Vukovic (28) Nejc Skubic (28) kadromuzun daimi oyuncuları ve gelişimlerini sürdürmekteler bence. Halil İbrahim Sönmez 2012-13 sezonunda üçüncü liglerden son Anadolu Selçukluspor deneyimi ile bugün kadromuzda her an yer alabilecek kıvama gelen başarılı oyuncumuz ki bugünki performansı atılan bazı adımlar ve gösterilen sabrın ne kadar doğru olduğunun da bir göstergesi. Ioan Hora 28 yaşına karşın milli takımlar deneyimi ile beklenen patlamayı gerçekleştirecek yeteneğe sahip. Mehmet Uslu (28),Volkan Fındıklı (26) tartışılsalar da ıslıklanmayı asla hak etmeyen oyuncularımız. Volkan Fındıklı’nın hemen tüm maçlarda görev aldığını unutmayalım. Mbamba, Ali Dere, Vedat Bora ilk yarıda istenilen performansa ulaşamadılar.Abdülaziz Demircan Ziraat Türkiye Kupası maçları ile forma giymeye başlayan 25 yaşındaki kalecimiz. Ataberk Gürgen (20/kaleci), Can Demir Aktav Anadolu Selçukluspor’da 113 kez forma giyip 8 gol atan, bu sezon kupa maçlarında iki kez forma bulan 22 yaşında defans, Emre Can Atila (20) kupa maçları dışında da  forma bekleyen oyuncumuz,  Oğuzhan Demirci Anadolu Selçukluspor’da 20 maçta forma bulan kalecimiz. Genç oyuncularımızın şansı kadro istikrarına, gençlerin gelişimine şans ve önem veren Sn. Kocaman’ın ekibinde yer almaları. Gelişimleri ve çalışmaları ile Türk futbolu ve Konyaspor’da alacakları yeri kendileri belirleyecek.

Konyaspor büyük hedeflerine tüm kentin desteğiyle, akılcı adımlar, altyapı yarışmacı takımının daha üst liglerde yer alması, oyuncu araştırma ekibinin titiz çalışmaları ile hem bugün hem yarınları kurtaracak oyuncu takviyeleri yapması, Sn. Kocaman ve ekibinin huzurlu çalışma ortamı, 19545 seyirci ortalaması ile ülkemin en maça koşan beşinci sırada yer alan taraftarımız ve taraftar grubumuzun destekleri, kalıcı gelirlere kavuşması, forma satış vb. gelirleri artırma ile ulaşabilir. Bize bugünkü heyecanı yaşatan, yarınlara umutla bakmamızı sağlayanlara teşekkürler.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR