Leyla Fidan

Leyla Fidan

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRMEK İÇİN 10 SÜPER ÖNERİ

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRMEK İÇİN 10 SÜPER ÖNERİ

Bağışıklığı korumak, güçlendirmek ve corona dahil diğer tüm viral hastalıklara karşı korunmak için izleyebileceğimiz basit ama etkili 10 öneri ve bir de bağışıklık iksiri öğrenmek için bu yazıyı okumaya devam edin…

  • El sıkışmak, tokalaşmak, sarılmak gibi yakın temaslardan kaçının. Ayak selamı var, sosyetik öpücük var dilediğinizi seçebilirsiniz J
  • Ellerinizi sıklıkla en az 30sn sabunla yıkayınız.
  • Sıklıkla su için her 15 dakikada bir birer yudum olmak üzere su içmek virüslerin daha boğaza ve akciğere yerleşmeden mideye gitmesi demektir ve mide virüslerin hayatta kalabileceği bir yer değildir. İçtiğiniz suya zencefil ekleyebilirsiniz.
  •  Her gün rengarenk beslenmeye çalışın bol sebze meyve tüketin, eğer size özel hazırlanmış bir beslenme programınız varsa ona uyun. Dünya üzerinde daha önce oluşan salgınlarda aristokrat ve zengin kesimin hayatta kalabilmesinin nedeni her besin grubuna rahatlıkla ulaşabilmeleriydi. Bağışıklığınızı güçlü tutmanın yolu her zaman sağlıklı beslenmekten geçer. Yeterli protein karbonhidrat ve yağ aldığınıza emin olun.
  •  Sadece virüsten etkilendiyseniz maske kullanmanız gerekmektedir. Lütfen endişelenmeyin.
  •  Çantanızda evinizde iş yerinizde kolonya veya dezenfektan bulundurun ve ihtiyaç duydukça kullanın.
  •  İntoleransınız yoksa sarımsak ve soğanı beslenme planınıza mutlaka ekleyin çiğ veya pişmiş olabilir tercih sizin.
  •  Evinizi, iş yerinizi düzenli olarak havalandırın.
  •  Bu süreçte özellikle basit şekerli gıdalardan kaçınmakta fayda var.
  •  Bağışıklığı korumak ve güçlendirmek altın süt tarifini düzenli olarak tüketebilirsiniz.
  • Son olarak stresten uzak durun J

*

  Altın süt eklem ağrılarını rahatlatır, bakteriyel ve viral enfeksiyonlara karşı koruyucu ve bağışıklık güçlendiricidir. Aynı zamanda metabolizma hızlandırıcı, tatlı krizi önleyici etkileri de mevcuttur. Tabiki tüm bu faydaları içindekilere borçlu bakalım içinde neler varmış;

Zencefil:  Zencefil hazımsızlığa ve mide şişliğine iyi gelir. Mide ağısı, bulantı, gaz şikayetlerini azaltır. Bağırsak hareketlerini düzenler. Ülser ve gastrite iyi gelir. Vücut ısısını arttırarak vücutta bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Düzenli zencefil kullanımı ile inme ve kalp krizi oranını azaltıcı etkisi görülür ve LDL kolesterolü düşürücü özelliği vardır. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı tepkileri hızlandırmaya yardımcı olur. Ağrı kesici olduğu ve ağrıya neden olan iltihaplanmaları hafiflettiği bildirilmiştir.

Zerdeçal: Güçlü antienflamatuvar ve antioksiddan özellikleri bulunan zerdeçal, bağışıklığı kuvvetlendirmek için birebirdir. Herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan tüm bireyler günlük olarak 1-2 kaşık zerdeçal tüketerek bağışıklık sistemlerini güçlendirebilir ve enfeksiyon hastalıklarını daha kolay atlatabilir. Zerdeçal her türlü tüketilebilir, fakat içerdiği kurkumin yalnızca yağda çözünebilir olduğundan yağ içeren yemeklerin yanında veya yoğurt süt gibi içeriğinde doğal olarak yağ bulundurulan besinlerle karıştırılarak tüketilmesi daha sağlıklı bir seçenektir.

Karabiber: Mide-bağırsak enzim salgısını artırması nedeniyle sindirimi kolaylaştırır ve bağırsak hareketlerini düzenler, gaz oluşumunu önler. Ayrıca yağ yakımını da hızlandırdığı bilinmektedir.

Tarçın:  Antioksidan içeriği en yüksek olan baharat türlerinden bir tanesidir. Kan şekerini dengelemeye yardımcı olur. Enfeksiyonlara Karşı Koruma Sağlar. Diyabet ve Kardiyovasküler Hastalıklarla Savaşır. Kilo Vermeye Yardımcı Olur.

*

ALTIN SÜT

  • Bir bardak (200 ml) süt veya yoğurt (badem, laktozsuz, yulaf, kaju istediğiniz cins süt olur)
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı toz tarçın veya 1 kabuk tarçın
  • Azıcık karabiber

İsterseniz biraz bal 2 adet hurma ekleyip blenderdan geçirebilirsiniz.

Her gün gece ara öğününde tüketmeye özen gösterin.

Sağlıklı günler dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Leyla Fidan Arşivi
SON YAZILAR